Yenney

1.63+1.04=100

Har tillbringat ännu en helg till största delen ensam med barnen. Börjar vara lite less på det nu så jag känner mig en aning irriterad på Patrik. Sen är jag irriterad på att vår bredbandsuppkoppling tar emot 1.63 Mbit/s o skickar 1.04, vilket S*G*R! Vet inte vad jag ska göra åt det o efter ons får man väl se om man har något bredband alls.

I lör var det älgjakt för Patrik o sön fågeljakt o innebandy kl 17 (o då lämnade han över middagen till mig som var halvfärdig vilket resulterade i rosa kött, knaprig pommes frites o oätlig sås). Men nu har dom äntligen skjutit färdigt i jaktlaget vilket känns otroligt bra. Så nästa lör är det JAG som åker bort! Patrik kom iof hem ganska tidigt igår så då tänkte han sätta igång o laga bilen o frågade var jag hade bilnyckeln? Bilnyckeln, ja, jag har ingen aning, har inte hittat den än iaf så får väl se hur länge jag blir utan bil.

Men ist har vi fått tag i en nyckel som passar innerdörrarna o det är ju bra. Hade tydligen varit stor efterfrågan på dom nu när dom tagit hem nycklar på Forslunds så inte vet jag vad som fått fart på denna efterfrågan, är det jag? Frågade även på årsmötet som vi hade med Brf i tis o det var visst inte så många som hade några nycklar. Ordförande undrade om vi skulle låsa in barnen, men jag svarade att vi snarare skulle låsa ut dom.

Idag klättrade Elvin upp i bokhyllan o rev ner en "snöglob" så den gick i tusen bitar o igår klättrade han upp till sitt "takfönster" o skulle titta på prydnaderna jag ställt dit o för bara några dagar sen hade han ner sin fönsterlampa så glödlampan gick sönder! Så egentl är det väl hans dörr jag borde låsa men han har ju dom flesta leksakerna där för jag är less på att ha dom i vardagsrummet.

På tal om årsmötet så höll vi till på Annas Krog o fick äta fläskfilé med potatisgratäng, maten var väl sådär men gratis är alltid gott. Vi var väl ungefär hälften av alla boenden. O som i de flesta andra föreningarna så är det samma folk som väljs till posterna, finns ju inga som vill ställa upp. Jag o Patrik blev valberedning. På tal om mat så åt vi på Silverlaxen på farsdag, god mat, men stället var väl inte direkt välbesökt vilkeet kan ha sina orsaker men lika bra var väl det för Elvin var väl inte på sitt bästa humör, utan trött o grinig o Evelyn hade oxå svårt att sitta still efter en stund.

Imorgon är det andra poster som ska tillsättas o där får väl jag o Patrik oxå några uppdrag. Då skulle vi behöva barnvakt IGEN, vet inte hur ofta vi behövt det senaste tiden. Igår hade morfar barnen i 2 h medan vi var på 50 års kalas, ett litet trevligt sådant. Sedan kom några efterlängtade gäster förbi en stund o vi spelade lite kort, var 2 mån sen dom var här sist. Inte för att jag är där så ofta heller men det är oftast lite svårare, kvällstid iaf.

Imorgon ska jag o Patrik till stan men vi har ju som sagt ingen bil o Evelyn verkar inte vara så kry så allt ska strula som vanligt. Måste ringa morfar imorgonbitti o höra om vi kan låna hans bil o om han ev kan vara barnvakt till Evelyn om hon inte kan gå till skolan.

I tis innan årsmötet var jag o hälsade på en kompis o lånade då Bosses bil. Hon bor i Degermyr, som alla vet var det ligger, eller inte. Har bara varit dit en gång tidigare o då körde jag från Vännäs, men denna gång skulle jag köra in i Gräsmyr. Efter ett tag blev jag lite osäker på vägen men kom på att Bosse har GPS i bilen så det skulle ju inte vara några problem. Kör 8 km, sväng höger mot Pengsjö. Redan där kände jag att det inte kunde vara rätt men tänkte att GPS:en inte kunde visa fel, men ju längre in i Pengsjö jag kom så kände jag igen en massa som jag kört förbi förra gången. Hade en bil bakom oxå vilket inte gjorde mig mindre stressad när jag försökte hitta ett bra ställe att vända på, missade flera, men tillslut körde jag in på sidan o vände på en åker.

Som tur var körde jag inte fast men nog var det skillnad med min bil o Bosses mazda, vilken jag iof gillar annars även om jag är ovan att köra en 6 växlad bil sen är man ju rädd man ska lyckas ha sönder den på ett el annat sätt. Jag kom iaf rätt när jag vänt o kört den väg jag hade tänkt o skrev till Bosse att han kunde slänga sin GPS. Men på hemvägen ville han ändå att jag skulle knappa in hem på GPS:en o se om den visade rätt, vilket den inte gjorde då heller, det första den gjorde när jag kom ut från uppfarten var att visa att jag skulle svänga vänster fast jag skulle till höger, sen envisades den med att jag skulle svänga vänster mot Pengsjö ända tills jag kom till Gräsmyr då visade den rätt.

I torsdags bestämde sig Patrik för att åka o bada med barnen, fast han påstår att det var jag som bestämde det, vilket det absolut inte var. O eftersom jag redan hade varit duktig o gått en sväng på samhället (på stor o liten med barnen, fast vi åkte med Bosse hem) så beslutade jag att åka med på badhuset för att slippa gå till kören. Att sitta inne på badhuset en timme är väl ingenting, men oj vad tiden går sakta när man inte badar själv o VARMT var det att sitta inne vid bassängen o blöt blev jag dessutom. Tur kläderna torkade fort o att jag inte blev blöt just innan jag skulle gå. För efter 11 sms var det äntligen dags att gå på kören (o tillbaka igen för jag hade glömt pärmen i bilen). Tyckte det var lika bra att gå igenom hela telefonboken o sms:a lite folk. Så sms:ade 11 st o fick svar från nio. Sen sms:ade jag en hel del resten av kvällen.

Kören slutar 20.30 o Patrik har innebandy kl 21 så hade lite tight om tid att hinna hem. Vi drog över några min sen pratade jag med min körledare om lite andra saker så jag kom inte därifrån förrän strax innan 21. Gick ut vid Näslunds o där mötte jag morfar  som jag hejade på men sen kom jag på att jag skulle ha hejdat honom ist o började vifta med armarna. Som tur var såg han det o stannade så jag fick åka hem. Men det är så, jag har alltid tur i oturen så får väl se vad morgondagen har att bjuda på för problem o lösningar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.