Yenney

Snön faller o vi med den

Oj, oj, oj vad länge sedan jag skrev något, dagarna bara svischar förbi, tyckte nyss det var oktober.. Underligt vad olika tidsperspektiv man har nu motför när man var yngre, då gick ju inte alls nov o dec fort. Men all den här julstressen som typ alla pratar om, det är väl vad man gör den till. Det måste väl ha varit ännu stressigare förr i tiden när man skulle stöpa ljus o stoppa korv o göra all annan mat. Jag har rätt fullt upp men känner ingen stress inför själva julen, har inte fattat att det är mindre än en vecka kvar. Men det kan väl bero på att jag inte behöver tänka på någon julmat iaf, men mat måste jag börja tänka på för Patrik har fått jobb så då måste jag väl försöka ha middagen färdig när han kommer hem. Han börjar jobba imorgon, på sin födelsedag. Det är väl jättebra att han fått jobb men såhär just innan jul var väl sådär.

Sen sist jag skrev har jag lyckats förlägga börsen två gånger eller snarare tappat den ur fickan men första gången hittade jag den iaf ute i bilen i baksätet. Nu senast när jag tappat börsen blev det lite mer panik för jag upptäckte det vid midnatt o skulle med tåget nästa morgon. Mest för att jag hade köpt ett busskort för mina sista pengar. Var ett sex resors kort som tydligen inte ska funka på tåget men tyvärr har jag ju inte fått prova det än. Förra måndagen när jag åkte in med tåget så löste jag en enkelbiljett på tåget sen när jag åkte hem med tåget (ja, vi var väldigt många som var upprörda över de nya busstiderna vilka jag hoppas är ytterst tillfälliga, jjag med flera fick vänta över en timme för att ta oss hem) behövde jag bara visa mitt busskort så jag åkte gratis.

Bosse hämtade mig i nling (o han åkte från stan när jag satt o väntade på tåget men han var väl en av dom sista jag skulle chansa på var i stan vid det tillfället). o skjutsade förbi mig på Ica så jag kunde hämta ut ett paket, o det var påväg därifrån som jag tappade börsen i hans bil. Så jag hade ju haft borta den i tre dagar utan att veta om det. O jag hade nog inte ens tänkt på att fråga honom om jag inte tappat börsen i min bil tidigare. O nu i fre visste jag ju som sagt inte var börsen var så fick lösa en enkelbiljett in igen. Försökte göra mig osynlig för konduktören men när hon frågade om jag var nypåstigen kunde jag ju inte säga nej. Men på hemvägen behövde jag iaf inte lösa någon biljett.

Jag går sista dagen i skolan imorgon men har hemtenta på jullovet så det blir inte mycket till lov för någon av oss. Får se om vi har barnen lite extra på fritids/dagis då. Evelyn har inte haft "tillsyn" något jul el sommarlov hittills så det blir väl kanske det första då. Hon är iaf helnöjd över att hon ska få vara på fritid. Igår hade hon o jag julkonsert tillsammans med våra respektive körer så nu är alla fyra julfester o en julkonsert avklarade. Skulle ju egentligen ha varit på 6 st julfester men två blev dubbelbokade o en avbokade vi pga det tråkiga som hände. 

Förra lör hade vi julfest på Levar Efs o Evelyn var med i luciatåget, på sön var det i kyrkan o Evelyn var med i luciatåget, i tis var det på skolan o Evelyn var med i luciatåget, i ons var det på dagis o Elvin var INTE med i luciatåget. Han var iförd tomtedräkt men var inte riktigt kry sen hade han somnat i bilen så han var ganska grinig. Kyrkans var nog bäst, sen den som jag själv varit med o planerat på levar, skola o dagis på delad tredjeplats. Den på skolan var jag inte alls sugen på att stå ute i 20 minusgrader på, var ju oxå tvungen fixa ett större lucianattlinne till Evelyn o lyckligtvis har mamma kvar alla mina lucianattlinnen i sina gömmor så det gick bra. O som tur var fick vi komma in i den trånga skolan som inte alls är anpassad för sin verksamhet o fick fika o köpa lotter. Tack alla klassföräldrar som ordnade det! Sen på dagis var jag så irriterad på Patrik som suttit i BoU sammanträde hela dagen o jag skrev att jag skulle hämta honom eftersom det blev så sent. O jag väntade o väntade o körde runt, runt på samhället o tillslut ringde jag upp honom o fick till svar "jag är på dagis". Så då blev jag lite irriterad över att vi blev sena o att Elvin hade hunnit somna i bilen för att Patrik inte kollat sin mob. Men tack ändå personalen för en bra julfest.

Men så sur som jag var då går inte upp emot hur arg o besviken jag kände mig på konserten, hade nästan svårt att hålla tillbaka tårarna. Själva konserten var väl ganska bra i sig men kom det någon från vår familj o tittade? Nä, det kom en o det var morfar o han hade inte kommit om han inte varit hit med Evelyn o fått reda på att vi hade konsert. Resten av familjen hade förhinder, hade inte blivit informerade, orkade inte el kunde inte ta sig till konserten o brorsan han "tål inte sitta i en kyrka". Patrik skulle komma med Elvin o han kom med honom när han skulle lämna Evelyn för genrep, en timme innan konserten började. Då undrade jag varför han skulle sitta där en timme innan med Elvin som skulle ha nog svårt att sitta still ändå sen men Patrik tyckte inte det gjorde något men sen när folket började droppa in så åkte dom hem. När jag kom hem fick jag veta att Elvin tydligen fått feber. Men det märktes då inte under resten av kvällen när brorsan hälsade på o tidigare under dagen när vi var på 3 års kalas. Tyvärr hann jag väl inte med allt jag skulle velat igår, hade tänkt försöka hinna träffa en kompis som var på besök i nling men det hann jag inte. Idag ska vi se om vi får någon julgran huggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.