Yenney

Solsken, solsken, må vi sprida solsken

Ja, då är det väl dags att uppdatera bloggen, även om det inte är ett så bra tillfälle eftersom jag borde ligga i sängen vid det här laget för nu börjar slit o släp igen. Har ju haft sovmorgon i mer än 2 v nu men imorgon börjar Patrik jobba. O jag gruvar redan att jag inte kommer hinna i tid, men då ska jag inte bara börja min första dag utan Patrik att bara lämna Elvin utan jag ska även hinna med lillan till BVC kl 9. Funderar vilken tid jag ska ställa klockan på. Nu har jag ju sån tur att Evelyn fortsättningsvis får skjuts men att fixa iordning tre barn, nä det kommer nog inte bli lätt.

Men det är väl bäst att börja från början, det var ju några dagar emellan mitt senaste inlägg o dagen vi åkte in på BB men vad jag gjorde däremellan vet jag inte om jag minns. På lör hade Patrik innebandyturnering o fick spela ute o hans syster stod i mål ist. På sön åkte vi nog upp till Fällfors o hämtade Evelyns cykel (el min gamla fina hoj, nä fin är den inte men den duger, hon får väl en ny till hösten när hon fyller år. Den är iaf ganska stor så hon cyklar ifrån dom andra ungarna på kvarteret så det bara sjunger om det. Vissa har alldeles för små cyklar o då går det inte så fort). Sen på kvällen spelade jag bingolotto hos pappa o fick go fika. På mån hade Patrik BU möte så då passade jag på att ta bilen o åka till en kompis o hälsa på. Sen på kvällen hade vi kd möte o morfar var barnvakt som vanligt till sent på kvällen. Tis var jag som vanligt på kyrkstugan på fm o öppna förskolan på em o däremellan åt jag lunch hos pappa. På ons följde Evelyn en (två) kompis hem efter skolan o jag o Elvin hälsade på min mormor. På torsd var jag på kyrkstugan med barnen o på ett sista besök hos bm, men inga tecken på att "förlossningen" startat även fast jag haft ont flera dagar. Fre hade jag styrelsemöte med OF bruksmuseums stiftelse o mamma hade barnen under tiden. Så det var en helt vanlig vecka med andra ord. Sen på lör var vi nog bara hemma o på natten fick jag ont nanting o kände att nu är det snart på G. Men jag pinades till på morgonen o runt kl 7 ringde jag Bosse o han kom hit, barnen låg fortf o sov.

Runt kl 8 kom vi in till förlossningen o jag räknade väl med att det skulle ta en fyra, fem timmar. När bm kollade hur mycket jag var öppen sa hon 9 cm. Va?? sa jag. Som varit öppen 3-4 cm dom andra gångerna. Då kommer det nog inte ta så länge tänkte jag. Ca 2h efter vi kom in var hon född. O jag använde ingen bedövning, inte ens lustgas. Så jag är ganska nöjd med förlossningen. Men självklart finns det dom som ska vara värre för Patriks mamma hon kom ju in kvart över två när Patrik skulle födas o halv tre var han ute. Men, men jag är nöjd ändå. Finns ju dom som har sju resor värre förlossningar. Ja, men eftersom det gått så fort o var sön så planerade vi för tidig hemgång men det sket sig. Efter att vi väntat o väntat o väntat så fick vi veta att barnläkaren inte hade tid att skriva ut oss o vi fick väl åka hem ändå men kl var mycket o det kändes inte så bra att bara åka så då bestämde vi oss för att stanna på BB över natten o få åka hem på fm. Patrik o jag fick oss en liten hotellnatt medan barnen fick sova hos min morfar. Vi hade varsin TV ovanför sängen där inne på rummet. Dessvärre var väl micromaten ingen höjdare. Dagen efter när barnläkaren äntligen hade tid där innan lunch, vi hade då väntat sen 9 på morgonen. Så lyssnade hon väldigt länge på hjärtat o sa tillslut att det slog ett extraslag o att vi måste göra ett ekg på lillan. Så det var bara att vänta ännu längre. När vi äntligen fått göra ett ekg på henne så ville dom göra ett ultraljud oxå, vilket såg bra ut. Strax innan kl 18 på mån tror jag vi kom hem. Då var både vi o morfar väldigt TRÖTTA.

O idag fick vi en ny kallelse för att göra ekg i slutet på maj. Det är väl mer en rutinkontroll för hjärtat slog inget extraslag när vi gjorde PKU testet någon dag senare. MEn det tog då oxå en himla tid, självklart var vi sena som vanligt, ca 15 min men det tog då över 1 h eftersom dom skulle gå in till andra som oxå skulle "göra" testet. Vi hade då en himla tur på vägen in till stan oxå för det hade hänt en olycka på E4an o ust som vi passerade så tog polisen upp stoppskylten så vi hade kunnat bli stående om vi kommit 1 min senare. Efter vi varit på NUS så åkte vi på maxi o det är så skönt att vi kan lämna båda barnen där nu. O det var skönt att det gick som jag planerat att lillan kom just innan påsklovet så barnen fick vara hemma med oss en hel vecka. Sen att 2 h förlossning blev till nästan 36 h på BB får väl anses som en petitess. Men som omföderska får man ju ändå bara stanna ett dygn om allt är bra åsså räknar dom det som tidig hemgång. Det är ju lite märkligt. Men jag skulle nog inte vilja stanna längre. Tänk förut när man fick vara typ 5 dgr el 1 v. Däremot skulle jag gärna som jag tyckte dom pratade om på nyhterna för någon v sen att pappan får vara hemma en månad ist för bara 2 v. Jag läste i någon broschyr man fick med sig att man skulle ta det lugnt o vila i 6-8 v. Jo, jo, hur ska det gå till då när man har fler barn.

Men dom här 2 v har jag iaf tagit det rätt lugnt fast redan efter 1 v var vi på barnkalas o dagen efter hade jag besök av en kompis sen har det varit lite lugnt med besök till idag o igår som jag hade bekanta här sen blir det väl mer framöver oxå.

Här är en bild på lillan o alla fina presenter som hon hittills har fått: Tack så mycket! Fick förresten en stå bräda till vagnen av en kompis idag oxå. 🙂

Den fina mor-dotter buketten av mamma o kläderna ovan

Lägg märke till dom coola skorna som farmor virkat.

Den smarriga mackan jag åt hos pappa:

O dom smarriga mackorna Patrik gjorde förra helgen:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.