Yenney

Baja-Maja

Har känt mig lite nedstämd sista dagarna eftersom det mest bara strulat, bilen trasig, dåligt med pengar, inga fyra sista siffror o lillan har inte gått upp nämnvärt i vikt etc. 🙁

I tis kollade jag mitt konto från mob fast jag visste att jag förmodligen inte hade några pengar men överraskande nog hade jag lite över 100 kr. När jag tittade lite närmare så hade jag fått in pengar från fk, vilket inte var väntat men dom pengarna var redan slut eftersom flera för mig okända belopp dragits. Var i närheten av banken så gick in o frågade om man kunde få reda på var pengarna hade gått eftersom det bara stod prel kortköp. Det visade sig vara samma företag som dragit flera ggr men eftersom beloppen bara var preliminära så trodde hon på banken att jag skulle få tillbaka pengarna. Sen gick jag på BVC för att väga lillan som bara hade gått upp 30 g så måste ge ersättning efter varje gång jag ammat vilket jag inte följt helt. Har ätit bra så det är nog andra faktorer som spelar in, all stress psykiskt o fysiskt. Frågade på BVC om dom kunde se om lillan hade fått sina sista siffror men det hade hon inte.

På kvällen kollade jag mina sidor på försäkringskassan för att se vad jag fått utbetalt. Då visade det sig att jag fått utbetalt 6 fp dgr men att lillan var bortplockad. Så dagen efter ringde jag skatteverket o frågade om födelsebeviset kommit in men det hade det inte så då ringde jag BB igen som skulle kolla upp det. Sen ringde jag fk o frågade varför dom betalat ut 6 dgr o tagit bort lillan o varför vi inte skulle få barnbidrag för tre barn (fast jag förstod att det hade att göra med att lillan inte fått sina sista siffror). O mycket riktigt var det därför, för hon fanns ju egentligen inte utan sina sista siffror. Där såg jag våra pengar denna månad gå upp i rök. Barnbidrag för 2 barn o Patriks lön i 2 v.

Men nu har det mesta löst sig, pengarna har kommit tillbaka på kontot o lillan har fått sina sista siffror. Men bilen står där den står, får väl se när vi har råd att fixa den, är ju inte bara delarna utan även skatt o försäkring vilket är många tusenlappar, så den får nog stå ett tag. Men det är inte heller hållbart att köra med pick upen, Patrik tankade för 500 kr för 1 v sen o nu har han kört upp allt bränsle!! Med polon kunde man nästan köra 100 mil för 500 kr! Varken han el jag blir ledsen om han blir arbetslös om 1 mån när provanställningen går ut. Det är inte ekonomiskt försvarbart att vara anställd på det där företaget. Sen kan jag inte sticka under stolen med att det skulle vara jäkligt skönt om han skulle vara hemma med oss i sommar. Men han har ju sökt andra jobb så får väl se hur det går med dom. Det är iaf ganska jobbigt att vara "utan" bil. Ikväll ska vi upp till Norrfors på Kd:s vårfest o på lör ska Patrik på jaktstämma i Fällfors så till det första ska vi få låna morfars bil o till det andra oxå hoppas jag. Sen nästa fre ska vi på NUS för att kolla lillans EKG igen så då måste vi oxå låna en bil. Dom kortare turerna får vi se hur vi löser.

Såg min kusin har ute huset för 3 675 000 o själv har man inte råd att köpa ett hus för samma summa fast utan trea före. Haha. Har ju bott här i snart 3½ år nu o i Brattfors bodde vi ca 3½ år så hade ju varit läge att flytta snart, vi har vuxit ur det här huset. "Mitt hus är ganska litet, ja man kan säga det är skitet. Men det har väggar o ett tak ett jätteroligt hak o har du tur så står du rak."

Smörgåstårta i all ära men efter den här helgen tror jag inte Patrik kommer vilja äta det på lääänge. Ikväll ska vi äta smörgåstårta i Norrfors, på lör ska han äta det på jaktstämman o sen hos min pappa. Men då får han väl utnämna bästa tårtan efter det. Ja, som sagt helgen är fullspäckad som så ofta, vårfest, jaktstämma, uppvakta Magnus, pappa o mamma, bjuda vänner på middag o våravslutning i Rundviks kyrka. Men förra helgen tog vi det rätt lugnt, var hemma mest förutom sön kväll då vi var på efs där vi först åt en jättegod sallad sen var det samtal o förbön etc. Jag lade fram den tråkiga nyheten jag fått reda på så prästen tog upp det i förbönen. Tänker på henne o hennes familj. Vilket fruktansvärt besked att få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.