Yenney

Du gamla, du fria

Ja inte var det då mycket till nationaldagsfirande, MYCKET sämre än förra året. Nog för att vi var nästan en timme sena men programmet kom ju ur fas redan från början. Eftersom när jag väl hittat ett program runt kl 13 så var det saker vi missat fast vi var där den tiden (ja, jag vet det var ca tider). Korven kostade 20 kr med bröd, det är ju rena rånet! O fika 40 kr! Visst man fick ganska många kakor o kaffe el saft men nä, ska hela familjen äta o fika så blir man ju ruinerad. Fanns ju noll för barnen att göra förutom ponnyridning o den vet jag inte vad den kostade. Jag o Evelyn gick en sväng på alla tre muséer o delade på en fika. Men dagen räddades upp av att vi blev bjudna till Tjäruskär så vi hade en riktigt trevlig tur dit ut med middag o annat o vädret gjorde ju inte det hela sämre. O nu ser det ju ut att bli riktigt varmt resten av veckan.

I tis kom jag inte iväg med Elvin på dagis förrän efter kl 10 eftersom det blev sent dagen innan o då lät jag honom sova. Efter jag lämnat honom gick jag o hämtade Evelyn på skolan sen gick vi på biblioteket en stund för att vänta på att cirkuskassan skulle öppna o däremellan hann vi oxå med ett besök hos skolsköterskan. Evelyn har klagat på att hon ser suddigt, oftast när hon kommer inte från rasten men det kan ju vara ljusomställningen. Men hon sa oxå att hon gör det ibland när hon läser så var väl lika bra att kolla. Men vi blev då inte så mycket hjälpta av det eftersom i ettan gör dom en ny hälsoundersökning o då ska dom se på 5 m håll o nu var det bara på 3 m håll o bara med fyra olika bokstäver. Evelyn sa att hon var tvungen att kisa lite men hon såg ju bokstäverna så var då inget fel, frågan är hur resultatet blir till hösten.

Efter hon kollat synen gick vi o köpte cirkusbiljetterna, som fler med mig tycker är svindyra. Ändå köper alla, varför inte bojkotta den något år, så ingen går. Jag förstår inte hur vissa företag tänker att när det kommer lite folk så höjer man priserna, ist för att sänka dom så fler köper. Patrik fick gå med barnen o pappa bjöd på biljetterna. Undra om inte Evelyn var på tre cirkusar förra året men i år blir det nog "bara" två. Cirkus skratt kommer hit 18 aug.

När vi köpt biljetterna ville hon såklart gå o titta på djuren en stund sen gick vi o åt en sallad på Näslunds eftersom jag inte ätit någon lunch o sen på konsum för att köpa blöjor sen på bvc för att väga. Lillan hade dessvärre bara gått upp knappt 100 g o det var väl tydligen lite för lite. Fick även reda på att hon har navelbråck. Har ju sett att naveln sett konstig ut men frågade läkaren i förra v o han sa det skulle växa till sig, han sa aldrig att det var ett bråck. Patrik ringde barnmottagningen o ifrågasatte ekg testet o då var det tydligen så att när läkaren loggat in så kom han inte i journalen med reservnumret som hon hade innan hon fått sitt riktiga personnr. O då var det tydligen inte henne journal men jag tycker det verkar konstigt. Skulle det ligga en bild där som var bra, bara som exempel då?

Skatten kom då tillbaka på rätt dag så efter vi gått vår sedvanliga bingo så åkte vi o handlade. Barnen var väl en aning trötta för det men skulle handla inför Evelyns hemliga utflykt imorgon sen blev det förstås en massa annat oxå. Men nu ångrar jag lite att vi köpte plättar, men vad ska man hitta på som lunch. Skulle ha köpt samma som när man själv var liten o skulle på utflykt, då var det mackor o saft som gällde. Vi vann förresten ett däckställ på bingon, ingen aning vem som skänk det men det var väl bra, våra däck ligger precis mitt fram när man öppnar garagedörren så nu får vi ställa dom där o kan flytta stativet med alla däck om det skulle behövas.

Ja, Evelyn ska som sagt på en hemlig utflykt imorgon med skolan o kommer inte hem förrän kl 15. Jag o Elvin går väl upp till kyrkstugan o på vägen dit tar vi nog en titt på loppisen i korskyrkan o på vägen hem ska vi gå förbi systembolaget. Ja, vi ska gå utanför för där står nämligen hans faster o säljer jordgubbar, så kom o köp! Sen ska hon sova här över natten för att sälja jordgubbar även på fre.

Här är den fina filten som min kompis stickat (blev inte så bra bild)

O här är priset vi vann (orkar inte vända bilden rätt)

Lillan klädd i blågult nationaldagen till ära (Elvin hade oxå fotbollskläder) o en dag som denna skäms man ju inte över att gå i blågula fotbollskläder med tanke på matchen mot Finland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.