Yenney

Den blomstertid nu kommer

Evelyn hade en jättetrevlig dag i rövarbyn som ligger ner mot Skule tror jag. Jag har varit dit för x antal år sedan men jag var nog lite för gammal då för jag minns inte att jag tyckte det var speciellt roligt. Hon hade väl i princip inte rört varken plättarna el mackorna som jag skickat. Däremot kakorna, kexen, drycken o godiset hon köpt för pengarna jag skickade. Dom fick ha max 50 kr med sig o hon köpte godis för allt o det gjorde säkert många andra oxå. Evelyn sa att man bara kunde köpa sånt som gick att äta o isf tycker jag inte dom hade behövt ha med sig några pengar alls när dom ändå hade matsäck med sig. (Men allt är ju inte alltid som hon säger).

I fre hämtade jag Evelyn på skolan o Elvin följde med sin faster o sålde jordgubbar. Det var schyst för då kunde Evelyn o jag gå i lugn o ro på loppisen i Korskyrkan. Kunde ju såklart inte låta bli att köpa något så det blev ett spel till Evelyn, ett pussel till mig, ett till Elvin o en tavla till Patrik o några familjefilmer. Jag köpte även två lotter o vann en fin filt med katter. Jag har mycket tur i spel just nu. Efter vi varit på loppis gick jag o Evelyn med en klasskompis hon träffade på loppisen till "båtlekparken". Där var vi nog i 2 h sen gick vi o hämtade Elvin. Det hade då bara gått bra för honom. Jag trodde han skulle bli rastlös ganska fort o inte vilja stå på samma ställe hela tiden men det hade han inte blivit. Sen gick vi på Ica o skulle handla melon men alla meloner var slut men då köpte vi lite tacoingredienser ist o hämtades av Patrik när han kom från jobbet. Väl hemma gjorde vi iordning för tacos som vi åt när jordgubbsförsäljarna kom hem. På kvällen såg vi en film som jag hyrt för flera mån sen men som aldrig blivit av att jag sett. Den var inte så bra, däremot filmen jag såg själv på lördag kväll  "the proposal" var väldigt bra tyckte jag.

I lör gick vi till parken där Pingstkyrkan hade ordnat en trevlig stund med fika, sång o lekar etc. Sen skyndade vi på Fahlgrens innan dom stängde för att se om det fanns några "grattis till studenten" kort, men jag såg då inga o inte på Konsum heller men dom kan ju ha stått på något annat ställe än de andra korten för sen på Ica hittade jag ett ställ med bara examenskort. Vi blev även bjudna på mjukglass av Patriks syster efter vi varit i parken. Jag har gått o längtat efter årets första mjukglass i flera v. Åsså fick vi se Magnus nya vrålåk, hehe, nä en traktor har han köpt.

Igår drog jag oxå ut Patrik o han blir lika glad varje gång o säger alltid "nu blir det snart regn" men det blir inget regn. Ibland är han så pessimistisk. Vi åkte iaf på Häggströms o handlade examenskläder till Evelyn (som mamma betalade). Men jag var ju lite snål fast det inte var jag som betalade så hon fick bara en billig klänning o ett par leggings som hon inte provat ännu. Kom bara på det i sista minuten att hon kanske skulle ha ett par sådana oxå. Hoppas nu bara att det är vitfärger som smälter ihop med varann. Jag har så svårt för kläder som inte passar ihop. Jag kan tycka det är jättejobbigt när jag inte hittar några strumpor som passar till barnens kläder. Men jag har nog "alltid" varit så. Minns första gången jag o min kompis åkte till stan o köpte examenskläderna själva i 4:an så köpte jag en tunika med rosor på naturvit botten men hittade inga passande cykel/piratbyxor (som det hette på den tiden) till utan det blev ett par kritvita som jag inte alls tyckte passade egentl. Efter vi köpt kläderna på Häggströms hade jag bestämt att när vi ändå var i närheten av Aspeå så skulle vi åka o grilla i Aspeå fäbodar. Såg i gästboken att min faster varit där med kommunal i v. O när vi ändå var i Aspeå så tyckte jag att vi skulle gå till Lidbergsgrottorna, det gick ganska bra för barnen, men vi gick inte till dom längst bort. Sen letade vi upp bygdegården o skulle gå motionsbingo men eftersom kl var rätt mycket o det var ganska långt att gå så fuskade vi o tog bilen. Vi vann på en bricka o Evelyn valde ett racketset i plast. Trodde faktiskt hon skulle ta godis men hon tyckte det var bättre ta rackertena som håller i 1000 år som hon sa. Jag är inte så säker på det men hoppas dom håller i sommar iaf.

Imorse försov jag mig, minns att jag snoozade sista gången runt 7.15 sen vaknade jag 4 min i 8 av att pappan till dom hon får åka med varje morgon, ringde. Kändes ju väldigt skämmigt eftersom det inte var så länge sen sist vi försov oss men Evelyn fick göra sig iordning o cykla till skolan sen. Får nog börja ställa hennes väckarklocka till hösten men nu är det ju snart sommarlov o till hösten får hon dessutom cykla "lagligt" till skolan.

Ikväll har jag varit på styreslemöte i Olofsfors o där träffade jag bl a västerbottens muséets chef som jag f ö oxå såg på vtbn nytt ikväll. Jag vet då knappt att jag varit på Gammlia någongång men i början på juli ska vi iaf dit. För då håller Kristdemokaterna riksting i Umeå o då ska vi göra en dagsutflykt dit med alla barn som är anmälda. Dessvärre kommer rikstinget krocka med Brukets dag. 🙁

Jag har ju tagit på mig att vara barnledare på rikstinget, men Patrik kommer nog oxå vara med. Däremot vet jag inte om han kommer vara med på Evelyns skolavslutning, vilket jag är lite besviken över. Han tycker inte att det är något att ta ledigt för. Bra att han har hög arbetsmoral men eftersom han bara har den här veckan kvar på jobbet o dessutom bou möte på ons som han tänker gå på på em så tycker jag att han kan gå på examen. Jag tror oxå att jag kan behöva en del hjälp för att vara i tid till kyrkan 8.30. Men han tycker så mycket är onödigt, det var ju onödigt att köpa nya examenskläder oxå. O för att inte tala om skorna hon fick köpa idag som jag hoppas får vara rena under examensdagen iaf. Men jag får väl vara glad om dom är rena tills hon kommer in i kyrkan men det kommer nog vara för mycket begärt det med. Vitt o barn är ingen bra kombination.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.