Yenney

Riksting

Efter vi varit på skogsnolia förr förra helgen så bar det av till Anumark för möhippa. Den hade börjat redan tidigare på dagen men jag skulle åka med Patriks yngsta syster o hon jobbade så vi kunde inte åka tidigare men det skulle väl inte funkat så bra för mig ändå om jag inte hade fått amma på hela dagen. Hade nog ont i brösten efter några timmar. Väl framme i Anumark gjorde vi några tävlingar utomhus som var hämtade från programmet minuten o alla blev utmanade. Tur att jag fick en utmaning där jag kunde visa att min intelligens inte är så hög eller inte. Man hade tre burkar i varje hand om skulle flytta dom till den andra handen. Jag fattade ingenting, tänkte bara, hur sjutton ska jag kunna få över en o en burk till andra handen. Men man skulle ju bara byta hand med alla tre burkar samtidigt. Ja, ja jag får väl skylla på att jag är överintelligent ist som tänkte det hela lite krångligare än det behövde vara. Nä, allvarligt så är jag är inte så intelligent. Fast vad är egentl intelligens, jag kan mycket, men det är ju saker jag minns. Det finns förresten olika sorters intelligens, åtta (nio) stycken enligt  Howard Gardner "det handlar inte om hur intelligent du är utan hur du är intelligent". Har provat göra Mensa testet en gång för flera år sen o Patrik oxå men minns inte vad jag fick för IQ. Har för mig att Patrik fick bra. Ska testa göra det igen. Högskoleprovet har jag gjort några gånger för många år sen men det gick då inte vidare bra, tror det går bättre ju äldre man är men nu är det ju omgjort. Men ett ex är ju orden man ska veta vad dom betyder. Man borde ju kunna betydelsen av fler o fler ju äldre man blir.

Tillbaka till möhippan så efter utmaningarna så gick vi in, där bakades pizza i tunnbrödsugn. Den blev riktigt god. Sen fick vi en härlig cheescake med jordgubbar till efterrätt. Jag var inte så delaktig men var en av tjejerna (plus några till) som ordnat det mesta, riktigt bra så jag hoppas o tror att Patriks syster var riktigt nöjd.

Nu återstår det att se om hennes blivande make är lika nöjd med sin kväll för ikväll är det nämligen hans tur så Patrik på svensexa.

Vi hade fått i uppdrag att ta med oss en sak som var förknippat med något minne vi hade med henne så efter vi ätit en massa gott fick Patriks syster gissa vem av oss som tagit med sig vilken sak. Jag skrev ut en bild på Örnsköldsviks kommunvapen eftersom vi var dit tillsammans förra sommaren. Det är väl i princip det enda vi gjort, bara hon o jag. Patrik som tillslut fick styra upp hela svensexan snodde den idén så  får väl höra sen hur det gick. Min sak var iaf svårast. 😉

Vad mer har hänt sen sist, jo det har ju varit midsommar. Men först vill jag bara berätta lite om skogsnolia. Evelyn slapp följa med, hon fick stå med sin faster o hennes pojkvän o sälja jordgubbar. 10 kr/litern kostade de då så vi köpte en hel låda o Patrik har gjort en massa sylt. Det  var oxå loppis mm i hfors den dagen så Evelyn fick gå dit en stund. Skickade med henne 100 kr men hoppborgen etc var gratis så hon hade handlat upp alla pengar plus lite till på loppisen. Till sig själv hade hon köpt kläder o en katt som är typ som en tamagotchi som hon redan verkar ha tröttnat på, till Elvin bilar, till mig en väska o till Patrik en pistol (med lite hjälp av sin faster) annars hade vi fått lite mindre bra saker.

Elvin njöt i fulla drag på nolia, han provsatt i några traktorer etc. Jag tyckte väl att det var sådär, men den som tyckte det var minst intressant var PATRIK o han ska vara utbildad skogshuggare, då borde man väl vara intresserad av sånt där. Vi fick förresten två biljetter av en kompis så vi behövde inte betala något inträde. 🙂 Det var juu hur bra som helst. Tack än en gång! Var mycket man fick provsmaka, man fick t o m en hel renklämma av holmen skog. Där kunde man även vinna ett helikopterlyft. Man skulle tävla i lerduveskytte (simulator). Men Patrik vägrade prova. Först skyllde han på att Elvin skulle bli så ledsen om han skulle vinna o få åka helikopter sen var det att han var så dålig o inte ville skämma ut sig. Så jag var lite sur på honom där ett tag. Några som livade upp stämningen där var två träd som gick runt o det visade sig att det var "tack för att du har betalat din tv-avgift" dom sjöng tillsammans med en kör som gick efter. Vet inte om dom bara sjöng för några slumpmässigt o frågade om dom betalat el om dom visste det. Men såg då ut som dom bara gick fram till några som satt.

Dagen efter möhippan var Evelyn på kalas hos grannen sen åkte vi in till stan på kusinens kalas. Senare på kvällen kom Patriks yngsta syster o hennes pojkvän, dom åkte hem i sön så dom har varit här en hel vecka. Patrik hjälpte dom att göra en cab av bilen. Var riktigt trevligt att ha dom här, man fick hjälp med barnen o så. O hennes pojkvän var väldigt populär, speciellt hos Elvin. Men han hjälpte t o m till med lillan. Riktigt fin kille hon har.

Just ja glömde ju berätta att efter möhippan så fick jag den briljanta idén att vi skulle gå på tivolit i stan. Det ångrar jag verkligen. Den första karusellen vi åkte var nog hemsk, den snurrade som sjutton, den var mer än dubbelt så "läskig" som virvelvinden. Sen lurade dom upp mig i extreme o där trodde jag att jag skulle dö. Man åkte jättelångt upp i luften o jag lättade från stolen, tror jag skrek o blundade hela tiden o så fort jag tänker på den där karusellen så här efteråt så börjar det kittlas under mina fötter!! Det är ju ett bevis på att jag verkligen tyckte den var hemsk. Fattar inte hur det kan kännas så i fötterna för det men det gör det! Konstigt!

På midommarafton var det ju inte nå vidare väder så vi åkte inte o dansade runt någon stång. Bjöd hit mamma, Bosse o morfar på mat sen tog dom hem varsit barn o vi åkte till Björnberget. Fick låna Magnus bil o hade ett riktigt trevligt midsommarrally som alltid. Tack till alla er som ordnar det år efter år. Vi kom på en 24:e plats men det var ganska bra av 46 startande.

Förr, förra mån hade vi förresten kd möte o då var ju Patriks syster här så då var dom barnvakt o när vi kom hem hade dom städat typ hela nedervåningen. Kändes riktigt roligt att komma hem när det var så fint men tyvärr såg det snabbt stökigt ut igen o det är var vi är nu. Jag försökte städa lite idag men det var omöjligt, det enda jag fick av var bordet o då hade jag hållit på i 3-4 h. Hann oxå lägga in o hänga en tvätt, men mer blev det inte. Ja, förutom byta blöjor, ge mat etc. O nu har jag varit ensam med barnen i 16 h. Ni kan ju skriva upp att Patrik minsann ska få känna på hur det är att vara ensam med dom. Men tyävrr kan jag ju inte vara borta så många timmar eftersom jag ammar. Som längst har hade han väl dom på möhippan i 7 h.

Ska bli intressant att se honom stiga upp imorgon o fixa bilen. Ja för jag måste ju berätta om hur tur vi har som vanligt med bilen. Under hela midsommar höll han på med bilen o bytte servopump o remmar o styrled etc. o i mån gick den igenom besiktningen. Var sista dagen för att få göra en efterkontroll, annars skulle vi behöva göra en ny besiktning. Det gick som sagt bra men sen hann vi bara till Ica maxi o då såg vi att bilen börjat läcka servoolja. Superbra! Är en slang som gått sönder el typ rostat, sjäva röret till slangen så då blev vi utan bil igen. Nu har Patrik ordnat en ny slang som förhoppningsvis ska hålla. Den som lever får se, vi är iaf rökta om vi inte tar oss iväg till stan. Måste vara där innan kl 13.30. Sen blir det riksting för hela slanten. Ja, det kostar ju lite det med. Men vi ska iaf få låna hans systers lägenhet så vi slipper köra emellan. Om vi nu ens har något vi skulle kunna köra emellan med.I värsta fall måste jag väl åka in med någon annan imorgon för jag ska vara barnledare. Vad har jag gett mig in på, jag har ju nog med att vara ledare för mina egna barn. Som tur är, är väl dessa lite äldre. Nä, är väl bäst att gå o sova så jag oxå orkar upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.