Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Välfärd eller skattesänkningar?

 

 
Jag fick ett mail idag..,

Välfärd eller skattesänkningar?


Hej Kristina Norman,

Valet den 19 september är ett avgörande vägval. Fler jobb eller fyra år till med ökande klyftor? Investeringar i skolan, vården och omsorgen eller fyra år till med stora skattesänkningar, mest för dem som tjänar bäst?

Vi socialdemokrater vill bygga ett möjligheternas land, där var och en, oavsett bakgrund, får möjlighet att växa. Därför sätter vi jobben först. Då växer ekonomin och vi kan anställa fler och höja kvaliteten i skolan och sjukvården. Det går före stora skattesänkningar. Vi går till val att investera minst tolv miljarder kronor mer än regeringen i bättre kvalitet i välfärden.

Den konservativa regeringen vill fortsätta att sänka skatten till varje pris. Hittills har man sänkt skatterna med 100 miljarder. Det har fått konsekvenser. Ökade klyftor skadar Sverige allvarligt. Bara under det senaste året har 24 000 jobb inom skolan, vården och omsorgen försvunnit. Svårt sjuka människor, cancersjuka, har slängts ut ur sjukförsäkringen. Arbetslösheten, inte minst bland de unga, når rekordnivåer. Nu har de borgerliga partierna presenterat nya skattesänkningar på ytterligare 100 miljarder. Det motsvarar uppemot var tionde anställd i välfärden.

Nu får det vara nog. Därför drar vi nu igång kampanjen ”välfärd eller skattesänkningar”.
Samtalet är vårt viktigaste verktyg i den här mycket jämna valrörelsen. Därför är din insats avgörande, oavsett om du väljer att prata med kollegor och kompisar, ringer väljarsamtal eller delar ut flygblad på torget. Tillsammans kan vi ändra färdriktning – det behövs.

Vi kan inte vänta! Sverige behöver en ny regering!

Vänliga hälsningar,
Ibrahim Baylan

PS. Vi har redan redan pratat med 300 000 väljare. 700 000 fler behövs för att vi ska nå målet om den största samtalskampanjen i svensk politisk historia -prata med tio osäkra väljare du också!

// Kicki Norman
 
 

Etiketter:

9 kommentarer

  1. Mikael B

    Ni Sossar tror på fullt allvar att om Sverige har världens högsta skatter så får vi därmed också världens bästa sjukvård och omsorg. Precis som om statlig drift vore en garant för våra skattepengar används på det mest resurseffektivaste sättet.Så är inte fallet. Sossarna slentrianmässiga tuggande om ”välfärd” är så klyschigt och urvattnat så jag kräks!

  2. ivar

    Att ni inte fattar att sänkta skatter innebär ökad välfärd för de som har jobb. Vi sjukskrivna och arbetslösa får skylla oss själva att vi är dåliga på ett eller annat vis.

  3. Kristina Norman

    Svar till ivar (2010-08-20 22:14)
    Vet inte vem du riktar dig till riktigt…

    Jag tycker ju att de sjuka,arbetslösa och pensionärerna ska få vara med och dela på kakan också…

  4. Mikael B

    Ideologiskt förblindade tuggar Sossarna vidare med sin enögda och förlegade retorik. Valet 2010 står mellan Aliansens ekonomiskt ansvarsfulla arbetslinje vs. de rödgrönas osammanhängande och ofinansierade bidragslinje.
    Lyckligtvis tycks ni Sossar inte lärt er något sedan valet 2006. PS. Tack för en intelligent och engagerad replik på mitt tidigare inlägg.Not.DS.

  5. Kristina Norman

    Svar till Mikael B (2010-08-21 10:01)
    Ska du spy bara galla så är du inte på rätt ställe om du förväntar dig ett engagerat svar.
    Den linje som Alliansen driver nu, som sparkar ut folk från försäkringssystemen och in o socialbidrag kan man knappast kalla för arbetslinje. Utanförskapet ökar och skatterna sänks med lånade pengar,

    Vi socialdemokrater står för ett vägval som innebär att ALLA ska vara med. Vi sätter jobben och välfärden först…

  6. Mikael B

    Sänkta skatter innebär ökad individuell frihet och konsumtion. Vilket i sin tur gynnar näringslivet och därmed arbetsmarknaden. Beträffande den Svenska ekonomin så ser utsikterna fullkomligt lysande ut just nu(se http://www.konj.se). Grunden till det växande utanförskapet lades av sosseregimen under årtionden på grund av sin bidragspolitik.Du bygger din blogg med trötta och analysbefriade S-floskler. Tänk så mycket mer intressant den skulle bli om du istället vågade öppna ögonen, läsa på och dra egna slutsatser.

  7. Kristina Norman

    Svar till Mikael B (2010-08-22 11:33)
    Sänkta skatter innebär mindre pengar till välfärd och dom som verkligen behöver välfärden hamnar emellan stolarna med de nya försämrade försäkringarna. Den som bygger på analysbefriade floskler och behöver öppna ögonen är inte jag utan den som går på ” sköt dig själv och skit i andra” -attityden som borgarregeringen odlar. Den som du tydligen svalt med hull och hår…
    Jag vill ha ett Sverige där vi bryr oss om varandra på riktigt och inte bara snackar om det i valtider…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.