Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Lööf städar inför valet…

…skriver Jan Söderström ( [email protected]) på Aktuellt i Politiken

Centerpartiet drar igång sin valkampanj med annonser, kampanjfilm och en ny hemsida. Samtidigt stänger Annie Lööf ned sin gamla blogg, som avslöjar hennes nyliberala idéer.

Centern kämpar för sin överlevnad efter krisen som det nyliberala idéprogrammet skapade. Lööf fick personliga trovärdighetsproblem när hon hävdade att hon aldrig hade varit för idéer månggifte.
AiP kunde då visa att Lööf 2006 hade försvarat månggifte på sin blogg.
”Skulle min granne välja två män och gifta sig med dem så skulle jag varken flytta därifrån eller bry mig.”

På bloggen försvarar hon en rad nyliberala idéer:
”Nozick för mig har alltid väckt intresse. Han liknar skattebetalningen med tvångs­arbete, något som jag i viss mån tycker att den är. Vissa dagar i veckan jobbar man inte åt sig själv – utan man jobbar åt staten. För omfördelningens skull.”
Centern skulle föra en tydligare idépolitik, menade Lööf.
”Jag är hellre idévisionär och lägger radikala förslag och inte få igenom dem än att bara jamsa med. Om 10 år ser vi resultat. Då kanske partiet är modigt nog att gå ut med platt skatt och grundtrygghet.”
Lööf tvingades distansera sig från det nya idéprogrammet och förklarade på partiets kommundagar:
– Jag är inte nyliberal.
läs mer HÄR>>>

En annan grej som man definitivt inte drar på munnnen åt är följande som man också kan läsa i AiP :

Fredrik Reinfeldt lyfter i en kampanjfilm fram en thaikiosk som symbol för Moderaternas jobbpolitik.
Löneutbetalningarna är i genomsnitt cirka 17 000 kronor i månaden per anställd, vilket är långt under kollektivavtalets minimilön. Läs mer HÄR>>>>>>

och….
Stefan Löfven har på ett år ökat sitt stöd bland LO-medlemmarna. Enligt en opinions-undersökning som LO låtit Novus göra vill 65 procent se Löfven som statsminister efter valet och bara 16 procent Fredrik Reinfeldt. Om detta kan man läsa mera HÄR>>>

5 kommentarer

  1. Bert -Rune Wibrell

    Ja du är ju är inte lite fräck av att hoppat av min senaste kommentar,men du skall veta att du är en mjuk o fin personlighet som jag högaktar,av dina åsikter.

  2. Patrik

    Hej Kristina.

    Frågar man tre tusen LO- toppar så klart att du får Löfven som statsminister. Något annat vore väl konstigt. Fråga bland de riktiga arbetarna så tror jag att resultatet blir ett annat.

    Skulle du flytta om din granne skaffa sig två karlar? Har aldrig förstått vad som är så intressant med andras sovrum och liv. Satte i och för sig själv kaffet i vrångstrumpen när jag hörde om förslaget. När jag hade läst på lite så är det inte dumt tänkt. Det är många barn som har flera mammor och pappor som delar lika på föräldraansvaret. Skulle det hända något de som har vårdnaden i lagens mening så är de andra föräldrarna rättslösa idag trots att de kan ha varit med från födseln. Det var det som var grundtanken bakom förslaget med månggifte.

    Och så ett litet tips: Tro inte allt som skrivs på olika hemsidor. Var lite källkritisk.
    Det här med att jobben har blivit 200 000 fler sen 2006 till 2013 kan lika gärna vara 300 000 fler beroende på vilken hemsida man besöker. Sanningen ligger nånstans där emellan. När alliansfritt påstår att fas 3 ligger tillsammans med dessa 200 – 300 tusen nya jobb så skulle jag tro att det är nog större chans att jorden är platt.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Haha… ja, hur är det man säger… om profeten i sin egen skog eller hur det var ? 🙂

      Nä jag skulle inte flytta om mina grannar bestämmer sig för att ha en familjesammansättning som avviker från det ”normala”.
      Vad som ”roar” mig med detta inlägg, är hur tydligt man nu tar avstånd från de nyliberala ideer som tidigare har styrt agendan rätt så hårt, som jag uppfattar det. Det verkar inte vara PK att vara nyliberal. men hon gör ju rätt Annie Lööf , rent valtekniskt, som raderar allt hon har skrivit, som kan komma tillbaka och bita henne i arslet. OM det sen är alldeles 100 ärligt var en annan femma.

      Sen ifråga om siffrorna så läste då inte jag att alla de nya jobben som Alliansen vill ta åt sig äran av skulle vara fas3.
      Det står så här:
      ”Politism har tittat närmare på vilka som ingår i de där 200 000 jobben, och gör en del märkliga fynd.Så som när­ma­re 15 000 per­so­ner i Jobb- och Ut­veck­lings­ga­ran­tin, som allt­så är ett pro­gram hos Ar­bets­för­med­ling­en. 2 900 per­so­ner i Fas 3. 2 700 per­so­ner i re­ha­bi­li­te­ring. De räk­nas som sys­sel­sat­ta i al­li­an­sens bok. Eller rät­ta­re sagt: det är de före detta ar­bets­lö­sa som nu fått varsitt av de 200 000 nya job­ben som al­li­an­sen har ska­pat.

      Där­för tyc­ker al­li­an­sen att de har svar på jobb­frå­gan.

      Nu ska de bara svara på vad 19 500 per­so­ner med ett jobb gör i Ar­bets­för­med­ling­ens åt­gär­der.” …

      …men du har rätt i att man ska vara lite skeptisk!:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.