Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ja jisses…

… När gråvädret drar in på knutarna och dimman ligger tung, så kryper jag ner under filten bland kuddarna och roar mig med att läsa diverse bloggar.
Man lär sig nått nytt varje dag om både det ena och det andra.
Nån dag ska jag pota ihop en lista med lästips.
Men just idag skrattar jag högt när jag läser Göran Zs blogg om ” anonyma litanior ”.

Där kan man läsa följande ”citat” :

P.S. Visst är det ett märkligt bipolärt mönster som utspelar sig på fru Normans privata blogg ? Hon har ju gjort sig känd som drottningen av klippa-och-klistra-bloggandet, kombinerat med lite privat tyckande om mat, resor och livets allmänna djävligheter.

Men så emellanåt dyker det upp inlägg som bär den karaktäristiska prägling som kännetecknar ärkepatriarken själv. Kan det vara så att han som svor att aldrig mera besöka det öppna forumet, utan skulle hålla till enbart på den åsiktsrensade arenan kallad ”sossebloggen”, nu själv smyger runt i anonymit på partikamratens privata blogg, men inte törs stå för det genom att underteckna med vem som faktiskt författat inläggen? Inget nytt under solen i så fall. D.S..
Slut citat.

Jag vill börja med att lugna Göran Jonzon. Dina farhågor om anonyma skribenters identitet är obefogade. Jag vet i detta fallet vem som skriver, men eftersom personen har valt anonymitet av som jag förstår det mycket förklarliga och förståeliga skäl så håller jag det för mig själv. Något som också talar emot Görans misstanke om den anonyme skribentens identitet, finner man i hans egen syn på sagde person som varandes ”ärkepatriarken” . Personen i fråga har alltid stått för sitt namn, hur mycket Göran Jonzon skulle önska att saker vore annorlunda.
Jag vill även lugna dig på en annan punkt Göran, och det är dina farhågor om att jag skulle besitta bipolära drag. Någon sådan diagnos har jag inte fått (ännu …. Iallafall)

Mina damer och herrar!
Göran Jonzon blev inkryssad i Vilhelmina Fullmäktige.
Om det är den här attityden och uppförandet, som han visar upp här, ni ville ha så har ni fått som ni ville.
Om ni frågar mig, så kommer det att bli 4 mycket ”intressanta” år ….

7 kommentarer

  1. Roland Lindholm

    Ja du Kristina denna man har slutat att ta in mina kommentarer fast jag skriver mitt NAMN OCH WEBBPLATS. Förstår det för dom år för träffande på hans Persson och agerande under dom senaste 5 åren.. Hur kan över 80 Vilhelminabor ha kryssat denna person till kommunfullmäktige DET är mig en gåta.Efter att blivit fälld för skattefiffel med 15,4 MiLjJONER som han och HANS 2 KUMPANER försökte undanhålla SKATTEMYNDIGHETEN från skatt. Det är skrämmande att en Sådan PERSSON skall företräda SKATTEBETALARNA I VILHELMINA. EFTER att jag har tankat hem HANS DOM så vet jag att mina siffror stämmer med verkligheten. SÅ håll denna Man utanför ALT INFLYTANDE I KOMMUNSTYRELSEN FÖR VILHELMINAS BÄSTA. VÄNLIGA HÄLSNINGAR ROLAND LINDHOLM..

  2. Anneli

    Göran Z:s inlägg var ju riktigt riktigt kul! Vet inte om han menar mina inlägg på din blogg men gör han det kan jag konstatera följande:

    1. Han tycks sakna analytisk förmåga i detta fallet i sin insinuation om vem inläggsförfattaren/tyckaren är och om hens bakgrund.

    Har inget emot att läsa flera roande inlägg från Göran Z! Samtidigt avslöjar han sig själv och sina förmågor eller brist på förmågor.

    För övrgit vill jag kommentera Centern och Sverigedemokraterna ännu en gång. Jag får intrycket att Centern tänkt luta och lita på SD:s passiva röst och stöd. Själv tror jag att SD faktiskt kommer att kräva verkligt inflytande som motprestation. Missar de en sådan chans är de ju ”rökta” till nästa val.

    Anmärkningsvärt är att Centerns Annika Andersson ska ta kontakt med SD! Det talar för sig själv.
    Varför vill man prata med ett parti man INTE vill/ ska samverka/samarbeta med?

    • Kenneth Hellberg

      Självklart så litar C på SDs stöd, SD i riks har ju stött alliansen i 9 frågor av 10 så nu ser C en chans till makt och kan ha ryggen fri från direkt samarbete med SD…..Maria påstår i sin blogg att SD inte är ett stödparti till Alliansen i riksdagen och menar att S, MP och V har samma förutsättningar som alliansen hade….mao en minoritetsregering där SD är vågmästare, jag blir förvånad när en politiker utger sig själv som korkad….hon vet lika väl som jag och alla andra att SD röstade med alliansen och emot S, MP och V. SD kommer inte ge stöd till en S-ledd minoritetsregering men detta låtsas hon inte förstå, SDs partiledare Jimmie Åkesson va ju för sjutton med och sjöng nidvisor om Palmes mord…har hon totalt missat det??
      Har jag respekt för falska politiker?

  3. Viveka Abramsson

    Göran Jonzon verkar vara sjukligt misstänksam och fylld av hat mot patriarken. Sossebloggen fungerar i stort sett precis som andra bloggar, vi åsiktsregistrerar inte, man kan skriva anonymt och kommentarerna läggs ut omedelbart. Med tanke på att kristdemokrater, med ”fejkat” IP-nummer, försökt att skriva anonymt så borde han nog sopa rent framför sin egen och KD:s dörr innan han ger sig på andra.

    • Gudrun Ö Danielsson

      Hej Viveka. Kan det verkligen stämma att folk skrivit anonymt på er blogg med fejkade IPnummer. Hur vet ni det? Att IPnr är fejkade och att det är KD som gjort det. Kan man fejka det?? Du förstår ju av mina frågor att jag inte kan mycket om datorer.

      • Kristina Norman (inläggsförfattare)

        Hej Gudrun!
        Jag tar mig friheten att svara i Vivekas ställe.

        Jo det vet vi därför att personen som ”fejkade” ipadresserna öppet talade om efteråt vad han hade gjort. Syftet skulle ha varit att testa om vi hade nån slags censur( gentemot kritiska inlägg) på vår sosseblogg.
        Vi har ett spamfilter (ett varningssystem som slår till när någon som skriver har använt sig av en server som är känd för att skicka slicka spam ) som automatiskt stoppade de inlägg som personen ifråga hade skrivit.
        Därför lades inte kommentarerna ut direkt, och personen ifråga ansåg sig ha fått belägg för det rykte som gick.
        Kommentarerna är utlagda nu, efter granskning av inläggsförfattaren.

        • Gudrun Ö Danielsson

          Tack Kicki. Nu förstår jag . Jag kom ju på att jag kunde googla det också, så pass kan jag ju och det stod ju hur mycket som helst om det jag fundera på. Men däremot visste jag inte att nån skrivit till er blogg för att testa om ni censurerade nåt. Det lät ju inte bra. Men skönt då att höra att alla kan skriva på er blogg och inte blir bortplockade bara för att dom är fel personer eller har annan åsikt. Spamkontroll är ju bra, de behövs ju på e-posten också.
          Tack Kicki.
          Ha de// Gudrun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.