Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Hur kan ni köpa ….

…. Åkessons retorik? Undrar Helena Gillberg på Borås tidning. Det… Undrar jag med …. !!!! Hur är det möjligt?

 

Människorna i havet, i lastbilarna, på stränderna är verkliga. De finns på riktigt. Bilderna är inte arrangerade. Någon gång, någon stans, har dessa människor tagit beslutet att lämna sina hem, som kanske inte ens finns längre, för att ge sig ut på en oviss, helvetisk resa som mycket väl kan kosta dem livet, men som för dessa människor ändå tycks vara bättre än alternativet, att stanna kvar. Det handlar om människor som tar med sina barn, det värdefullaste de har, och utsätter dem för något som vi här hemma i våra trygga vrår inte kan föreställa oss ens i våra vildaste mardrömmar. För att det ändå, trots allt, är bättre än alternativet.

Samtidigt står Jimmie Åkesson (SD) och håller sitt sommartal och försöker med stadig stämma och väl inövad retorik intala lyssnarna att drivkraften för dessa människor är att illegalt ta sig till Sverige för att leva på bidrag. Jag blir mållös. Och att så många i min omgivning köper hans argument gör mig än mer mållös.”….

 

http://www.bt.se/insandare/hur-kan-ni-kopa-akessons-retorik/

Åkesson har också ett inövat mantra ”att hjälpa folk på plats”….

Så här ser det ut på plats!

image

image

…..!!!

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister!” 

 

 

4 kommentarer

  1. Kristina Norman (inläggsförfattare)

    Bergis
    Jag lägger inte ut dina kommentarer beträffande bilderna på den drunknade pojken eftersom sanningshalten i det du beskrivet inte är ställt utom allt tvivel,
    Vad jag har hittat är sidor som är mer eller mindre främlingsfientliga och den ursprungliga artikeln som du hänvisar till beskriver inte saken, enligt min tolkning, som du och dessa sidor har tolkat.

  2. Magnus Johansson

    Hej Kicki!

    Jag håller med dig helt och fullt.
    Jag såg på nyheterna från Medborgarplatsen och massorna som kommit dit trots regnet (ca 15 000). Nu väller även stödet in form av olika gåvor och stöd.
    Löfven pratar om att han tror på en vändning nu och det hoppas också jag. Det känns som en vändning och nu en positiv sådan. Rakt motsatt de mörka krafter som varit i rullning så länge.

  3. Bert-Rune Wibrell

    Jag håller fullständigt med dig,när man hör dom närmaste arbetsbetskamrater,vänner,bekanta,dom är livrädda för flyktingar.Jag skulle viilja se dom själva fly från sin egen skugga,vad är dom rädda för.Buu.Flycktingar har väl alltid funnits,speciellt kriksflyktingar.Jag undrar om dom själva skulle sitta hemma å bli skutna,eller fly.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.