Att lämna någon man älskar

Vardagslycka kan vara att göra någon annan lycklig trots sin egen smärta.

Detta är Simba. En glad och livlig Flatcoated retriver, precis så som de beskrivs i rasstandarden. Simba stod i min ägo i tre härliga år. Den perfekta hunden, enligt mig själv. Jag hade lagt ner mycket tid och energi för att få en hund som fungerade väl med levnadsglädje. Vi gick apportkurs där han imponerade stort, både på mig och kursledaren. Han var påhittig på ett charmigt sätt, och såg till att hålla sig sysselsatt när jag inte hade tid. Om jag kände mig ledsen eller nedstämd fanns han vid min sida.

Livet rullade på och mycket hände under en period som ledde till att jag bytte arbetsuppgifter och fick mycket mer ansvar på jobbet. Många gånger fick jag jobba över eller hoppa in om folk var sjuk. I samma veva separerade jag från Simbas "husse", vilket resulterade i att Simba blev ensam hemma alldeles för många timmar på dagen.

Jag insåg att om detta fortsatte skulle jag få en olycklig hund och det ville jag absolut inte. Jag började så smått fråga runt och lägga ut krokar för att "rätt" person skulle dyka upp som kunde erbjuda Simba en bättre tillvaro. Inombords var jag förtvivlad och ledsen för jag älskade verkligen denna hund, men tack och lov lyssnade jag till mitt förstånd att situationen inte var hållbar.

Jag pratade väldigt mycket med han där upp för att han skulle hjälpa mig. Tänka sig, det gjorde han.

Nu bor Simba tillsammans med Torsten i ett idylliskt hus med havsutsikt från köksfönstret. Han är älskad, omskött och till viss del bortskämd. Jag har hälsat på en gång för att se hur allt fungerade. När jag skulle gå gick Simba och satte sig vid Torstens sida och tittade på mig som för att säga:- Jag trivs här, jag stannar gärna här, du kan åka med gott samvete.

Detta var fyra år sedan och Torsten ringer ibland för att berätta hur de har det. Men fortfarande kommer tårarna när jag ser en glad och sprallig flatcoated retriver tillsammans med sin ägare. Jag saknar Simba men vet att HAN har ett bra hundliv.

GRATTIS SIMBA PÅ FÖDELSEDAGEN!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.