Flygrädd?

För ca 10 år sedan var jag fruktansvärt flygrädd. Ändringen kom efter att jag i sista minuten "bangade ur" en förbeställd weekendresa till Stockholm.

Jag satt i köket och väntade på stjuts ut till flygplatsen för att tillbringa en helg i Stockholm. Väskorna var packade, planerna uppgjorda och förväntningarna stora. Det enda svarta molnet var min flygrädsla som lurade i bakgrunden. Klockan tickade på, avfärden kom allt närmare, likaså en smygande oroskänsla. Allt eftersom tiden gick växte oroskänslan till en begynnande panikkänsla med hjärtklappning, illamående och svettningar. Jag ville bara fly… till slut kändes det som om jag satt inträngd i ett hörn med ett hotande "monster" hängande över mig.

Det slutade med att jag stannade hemma. Jag var både besviken, ledsen, arg och uppgiven över att jag låtit min rädlsa hindrat mig från att göra det jag ville. Detta hände i september månad. Till saken hör att då var redan en semesterresan till Kanarieöarna  för hela familjen bokad. I mitten av december var avresadag. Jag insåg då att jag måste göra någonting åt min flygrädsla, jag ville inte "banga ur" ännu en gång, speciellt när jag skulle på semester med barnen.

Jag skapade ett åtta stegsprogram för att lära mig att hantera min flygrädsla. Några av stegen som fungerade för mig:

– Accepetera din rädsla och bli vän med den

– Erkänn och berätta för någon som kan stötta dig i processen

– Identifiera vad din rädsla står för

– Mental flygträning

Detta var några av steg som hjälpte mig att hantera min flygrädsla. När det var dax för vår familjeresa var jag lugn, bekväm i situationen och njöt av flygresan.

Om jag kan – kan även du om du tillhör de som är flygrädda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.