Tre viktiga skäl att rösta på Folkpartiet både i kommun- och riksdagsvalet

Rösta på Folkpartiet och Alliansen den 19 september

Dimma över Hjåggsjön en septembermorgon

För skolans skull. Folkpartiet behövs för en skola med fokus på kunskap, arbetsro och bättre villkor för kunniga lärare. Vi inför tidigare betyg och satsar på att ge stöd så tidigt som möjligt till de elever som behöver det. Det behövs en sammanhållen skolpolitik – det räcker inte att genomföra förändringar i riksdagen – det är i kommunerna förändringarna ska märkas i praktiken. Vår fina skola i Vännäs ska bli ännu bättre.

För de äldres skull. Vännäs äldreomsorg har tagit stora investeringar för att kunna bereda plats för det ökande antal äldre som behöver boende och omsorg på olika sätt. De anställda inom omsorgen gör ett fantastiskt jobb. Det är en utmaning för lokalpolitikerna och de som verkar inom omsorgen att fortsätta utveckla alternativ som passar lokalt. Folkpartiet har alltid värnat om äldreomsorgen. Med ett ökat antal äldre blir utmaningen allt större och ska hanteras på lokalplanet.

Det är här i välfärdens kärna – vården, skolan, omsorgen – Folkpartiet har sin starkaste tradition.  finns, även om klåfingriga rikspolitiker utmanar det kommunala självstyret med detaljregleringar i dessa frågor.

Skolan och omsorgen om barn och gamla finns i topp när väljarna i olika undersökningar listar valets viktigaste frågor.

För jobbens skull.  Med Folkpartiet i alliansregeringen breddas jobbpolitiken. Det blir  fler lärlingsjobb för unga och fler förbättringar för de för jobben så viktiga viktiga småföretagen. Det ger fler människor en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

Dessutom behöver vi behålla kärnkraften så vi minskar utsläppen och får tillgång till billig och miljövänlig energi. Det behöver basindustrin för att skapa fler jobb.

Här i Umeåregionen och i Västerbotten betyder basindustrin mycket även för alla småföretag som på olika sätt är leveratörer bidrar med tjänster till  storföretagen inom basnäringarna.

Rösta på Folkpartiet för en bra balans mellan välfärds- och tillväxtpolitik – båda områdena behöver fortsätta utvecklas på både riks- och lokalplanet.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Anthero

    Du säger att skolan blir bättre i Vännäs om man röstar på folkpartiet. Finns det ingen sanning i det att ni var med på ett budgetförslag i Vännäs om mindre pengar till skolan? Ett förslag som inte gick igenom?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.