Messy jagas av SAIK

Skellefteå AIK är intresserade av Marcus "Messy" Jonsson.

Messy bekräftade själv att det fanns intresse både från allsvenskan och Skellefteå AIK i dag när jag ringde upp och han sa så här om Skellefteås intresse:
– Skellefteå är ju en bra klubb. Dom har en fantastisk juniorsida och tar ju fram nya spelare hela tiden. Och dom har ändå gått upp från allsvenskan och etablerat sig i elitserien så det är klart det är en bra klubb.

Skulle du kunna tänka dig att gå dit om du får ett konkret erbjudande?
– Nja, det beror på. Det är ju i Björklöven jag vill spela, det är ju klubben i hjärtat så det skulle vara tufft att byta. Men om jag skulle få ett bra erbjudande och inget från Löven är det klart jag skulle överväga det.

Löven är förstavalet eller?
– Ja, det är förstavalet.

Även om andra elitserieklubbar skulle höra av sig?
– I elitserien kanske jag inte skulle få spela så mycket, jag tror jag kommer få spela mer i allsvenskan så det är nog det bästa för mig.

Vad säger du om säsongen som varit, det känns som att du gjort lite kometkarriär?
– Jo, det har blivit lite så. Det har varit roligt att få prova på spel i A-laget, jag har väl fått spela 15 matcher eller nåt sånt så det har varit kul. Men tråkigt att det istället har gått så tungt för laget.
___

Messys agent Niklas Granberg ville inte prata om vilka klubbar som hört av sig men berättade även han att Messy är inställd på att stanna.
– Han är väldigt intresserad av att stanna och det känns som ett bra val, säger Granberg. Men det gäller att Björklöven visar intresse och att de vill satsa på honom, han förtjänar ett A-lagskontrakt.

Vilket jag kan skriva under på att han förtjänar. Messy är en typ av spelare som troligtvis aldrig kommer bli en lirare som producerar poäng i power play eller en förstakedja men hans hårda slit och stundtals brutala forechecking är minst lika mycket värd.

Därför är det inte alls omöjligt att denna herre kommer gå långt i framtiden.
___

Faktumet att Messy redan nu är eftertraktad förstärks dessutom av att han är med i nhl.coms ranking "ones to watch" inför sommarens draft. Visserligen bara en av 31 svenska spelare, men ändå.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Kevin

    Jag hoppas verkligen att löven håller kvar Messy. men efter dom otroligt värdelösa beslut som fattas av ledningen blir jag då inte förvånad om dom skeppar iväg honom till Sveriges största zoo.

  2. Peter

    Löven måste signa Messy så fort som möjligt. Messy jobbar stenhårt varje byte och såna spelare är jätteviktiga.
    Forza Löven!

  3. Helmer

    Han ska dom ge F-N i, han är en spelare med lövenhjärta som kommer växa ännu mer nästa säsong.

  4. Miss E

    Det här är tyvärr inte Löven-relaterat.. Men jag tror att jag såg dig på flygplatsen i torsdags, och på Schlagerklubben igår. Kände igen dig från bloggen 🙂 Två gånger på tre dar, jag var ju bara tvungen att säga hej här. Du är rätt söt 😉

  5. Richard

    MEN SIGNA NUUUUU!! När ska Löven vakna upp ur denna oerhört hemska bakfylla? Dags att vakna nån jävla gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.