Uppfriskande sågning

Jens Hellgren var av förståeliga skäl långt ifrån nöjd med kvällens förlu…, förlåt 2-1-seger mot Boden och han valde också att såga spelarna rejält. Mer om det kan läsas här och i måndagens tidning.

Tidigare har han vissa gånger förklarat missnöje över att man inte lyckats hålla uppe spelet, för tama avslut, varit för bekväma och så vidare. Nu totalsågade han mer eller mindre hela laget och förklarade klart och tydligt att detta kommer han komma ihåg när det blir hetare matcher efter jul.

Jag tycker det var sköna ord att höra.

Dagens match var ett sömnpiller utan dess like och även om Löven vann skottstatistiken med typ 20 skotts marginal presterade man ett spel som inte liknade någonting. Det var slarvigt, viljelöst och extremt lojt över hela banan. Boden hade tio spelare födda på 90-talet och Löven ska förstås köra över dem efter noter.

Men det gjorde man inte och i ett sådant här tillfälle tycker jag det är helt rätt att offentligt förklara att det inte duger. Alla på arenan såg det ju så varför ska tränaren hymla?

Jag minns någon match när Löven hade svarat för ett riktigt bottennapp mot Växjö borta (tror jag det var) och spelet var bedrövligt, något som många gånger konstaterades av kommentatorerna i direktsänd tv. De hånade spelet Löven visade och konstaterade att "detta kan knappast tränaren vara nöjd med".

Då valde Micke Andersson att försvara spelarna och inför tv-tittarna förklara att det var en "härlig batalj" med "två lag som verkligen ville vinna". Sanningen var långt därifrån.

Nej, då är det ärligare att inför media, publik och sponsorer förklara att det inte duger och att man som tränare förväntar sig mer av sina spelare.

Men jag vet inte, jag kanske bara är en insnöad murvel som gillar att få kraftfulla citat levererade?

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Ankar Kätting

    Hur kan du försvara detta? Jens ledarskap syns på isen och han är pappa till taktik och uppspel och agerande på isen och fixar inte laget det så sågar man spelarna. Så j—a lågt trodde jag inte att du kunde sjunka! Bra blog annars!

  2. Errol

    Egentligen är det viktigaste vad som sägs i omklädningsrummet efter matchen. Klart som fan att spelarna känner precis det Jensa uttryckte men t.om Jens förstår ju att det inte går att hålla ånga uppe i sån här blåbärs-serie

  3. Lövenbloggaren

    -Vi möter ett jättbra Almtuna som spelar en modern hockey. Det är en mycket bra allsvensk match, var väl Mickes exakta ord. Jonas Rönnqvist såg ut som han pratade med en gubbe från månen. : )

  4. Jonas

    Hörde rykten om att laget skulle ha en lagfest efter matchen mot boden så det kanske var därför spelarna mest gled runt på isen, för att spara energin till kvällens fest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.