Att överraska sig själv

Det gör man ibland. Jag överraskade mig själv häromkvällen när jag ritade av Fredrik när vi satt framför tvn. Först ville han inte sitta stilla, ungefär som när mamma skulle klippa håret på mig när jag var liten, men tillslut fogade han sig och tittade snällt på tvn iställetför på mig. Jag blev ganska förvånad över resultatet, det ser ju faktiskt ut som han! Men nu har han rakat bort skägget på sidorna så nu stämmer bilden inte riktigt längre… typiskt.
Vi var hos Fredriks mamma och hennes kille igår, firandes hans födelsedag i efterskott. En hammare fick han, av märket Hultafors. Tydligen bra grejer, för han såg glad ut.
Han berättade om en kompis till honom som ritat upp ett par motiv och sedan lagt ut lite på att göra sånadär snyggare kopior… kan det vara litografier det heter? Iallafall, sånadär som trycks i ett visst antal och så signerar man dem och säljer för nån hundralapp eller så.
Det lät väldigt intressant, frågan är bara vad för sorts motiv man skulle rita som till exempel turister i Sorsele (eller någon annanstans för den delen) ville köpa?
Man kunde ju då trycka upp vykort med samma motiv också. Kanske tröjor… ja, typ sånt som folk köper när de vill ha ett minne från något ställe de varit på. Hm…
Eftersom blyerts är det jag håller mig till är det ju inte så lönt att teckna en solnedgång iallafall.

4 kommentarer

  1. berith

    snyggt ritat,mycket bra. Känner inte ”motivet” men förmodligen går han att känna igen. fortsätt rita !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.