Trevlig midsommar önskas er alla!

Sitter och svettas framför datorn, förstår inte varför det blir så vansinnigt varmt i detta rum. Gardinerna är fördragna, elementet är inte på (dubbelcheck: precis som jag sa, elementet är av)… det är inte alls lika varmt i köket och där gassar solen in hela eftermiddan. Kanske dumt att i detta läge sitta och drick hett the… hm. Men jag blir inte kvitt förkylningen, måste göra något för att lindra rethostan.
Immorn åker vi till stugan! Panikpackat nu ikväll, planerat illa… hade tänkt hinna rensa lite i akvariet i afton också.
Nåväl, bara halvdag på jobbet immorn, får sova på semestern.

*paus*

Puh, bytt lite vatten och rensat ur filtret iallafall. Fiskarna ser lite gladare ut nu. NEJ!
Nu har ju teet blivit kallt… vilka bekymmer.
Tänk vilket fantastiskt land vi bor i, när man har såna saker att beklaga sig över. Inga jordbävningar, inga cykloner, inga tsunamis, inga vulkanutbrott, inga krig, de flesta av oss har tak över huvudet och kan äta varje dag, vi har el, rent vatten, avlopp, relativt få farliga insekter, skolor för alla, ingen maffiaverksamhet (eller vad vet jag, det kanske finns?), allemansrätt… ja, massor med bra. Så bra att vi kan gnälla över andra saker istället.
För det ligger väl i människans natur att aldrig vara riktigt nöjd, iallafall inte så att någon ser det. Men när man sitter för sig själv någonstans en stund, bortom alla missunsamma blickar, kan man passa på att gotta sig åt det man har och vara nöjd med tillvaron lite sådär i smyg.
Må bra och njut nu en stund av det du faktiskt åstadkommit idag istället för att oroa dig för morgondagen, den kommer oftast av sig självt ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.