Vridet

Rubriker i all ära, något måste man ju inleda med för att folk ska läsa resten. Men jag ogillar tidningar som använder endast rubriker och därefter inte har något läsvärt innehåll.
Sen ogillar jag ännu mer det faktum att stora kvällstidningar kan lura i godtrogna människor vad skit som helst. Många är tack och lov kritiska till vad de läser, men det finns väldigt många som tar det som står i skvallerpressen som dagens sanning och sedan sprider den ’sanningen’ vidare till sina vänner och bekanta, och allting får abnorma proportioner och sen kommer det fram en ny ’sanning’ som motstrider den första…
Äsch, jag ser ju själv att det jag skriver låter som lösryckt svammel när jag inte har några exempel att komma med… men ändå. Att jag inte har några exempel beror på att jag undviker att läsa så mycket som möjligt av de tidningar som bara har rubriker. Löpsedlar är ju dock svårt att undgå, och visst, man står där och blir en smula nyfiken, det medger jag. Det är ju det rubrikerna går ut på, man ska bli nyfiken och köpa tidningen såklart.
Men jag går inte på den gubben, haha!
Det absolut värsta med skvallerpress är ju att det de håller på med är kollektiv mobbing, och folk frossar i allt som skrivs om de så kallade offentliga personerna, oavsett om det är sant eller något påhittat och vridet för att sälja. Man kan ju vrida den mest banala händelse till något helt fantastiskt eller fruktansvärt om man är en duktig journalist.
Men jag stöder inte kollektiv mobbing, jag köper inte tidningarna som visar photoshopade bilder tagna utan personerna på bildens medgivande. Var och en av de människor som njuter av att se osminkade ostylade bilder på stjärnorna vet nog innerst inne redan att de också faktiskt är människor och att de faktiskt även ser ut som sådana ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.