Tvärsöver

Jag kan bara inte hjälpa det, jag blir så sjukt upprörd när folk ska vara tvärsöver. Det är ju inte personerna i sig jag tycker illa om, men det kan säkert lätt uppfattas så.
Jag tycker ju att folk ska tycka som mig, haha…
Nä, skämt åsido. Vi människor har en stark tendens att slänga ur oss kommentarer utan att tänka över hur dessa kan påverka andra människor. När man läser kommentarerna till diverse artiklar ser man ett tydligt mönster, de som slänger ur sig negativa saker skriver oftast under pseudonym. Då är det lätt att skriva precis vad som helst, man behöver inte tänka på att behöva stå för något efteråt. Men varför, Varför kan man inte formulera sina åsikter så att man faktiskt kan stå för dem sen istället? För det är klart som själva… korvspadet att folk tycker olika om saker och ting, illa vore det annars. Åsikter ska man uttrycka om man har några. Men just det, Uttrycka, inte bara slänga ur sig ve och elände och underteckna anonym… ååååh, vad irriterande!
Och jag då, går upp i varv som en stolle, beter mig inte särskilt moget själv alltför ofta. Det är det som är så underbart med att skriva, då hinner man redigera sig själv något innan någon behöver ta del av det man själv tycker. Som jag skrev i förra bloggen så är jag själv ett hopplöst fall vad det gäller att diskutera saker och ting muntligt. Det hinner hoppa grodor i makalösa mängder ur min mun innan min stackars hjärna hunnit sortera tankarna till en vettig formulering. Ibland när jag själv skriver kommentarer till artiklar känns det lite liknande när jag trycker på ‘skicka’ lite för hastigt.
Skrev till exempel nyss i ett inlägg att det var de negativa människornas fel att inlandet avfolkas. Det var klantigt formulerat, jag menade inte människorna själva, jag menade den negativa inställningen bland människorna. Så tokigt det kan bli. Nåväl, jag undertecknade i alla fall med mitt namn och jag ber om ursäkt om det var någon som tog illa vid sig.

Lärdomen man kan ta av detta är att det är ofta de negativa egenskaper man har själv som man irriterar sig mest på hos andra.

En kommentar

  1. Ragnvi

    Månne det har blivit så att allt går åt pipsvängen för fort.
    Ingen tid för eftertanke någonstans??????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>