Röd, Blå eller mitten?

Förra veckan var Åsele en traditionell höger vänster kommun i Norrlands inland, sen kom valdagen. Efter att det preliminära valresultatet ramlat in står det klart att Åsele går nu från traditionell röd blockpolitik till någonting alldeles nytt för Åsele. Det kanske är nytt för Västerbotten och Sverige till och med.

Största parti blev Åselepartiet, ett lokalt parti som i tjugo år försökt bygga broar mellan blocken. Nu har man lyckats knyta an med väljarna som vill få till en förändring i kommunen.

Näst största parti blev Socialdemokraterna. Det finns fortfarande en stor del Åselebor som tror på en socialdemokratisk politik för framtiden.

Tredje största parti blev vårt parti OPiNiON, ett drygt halvår gammalt parti som inte tror på blockpolitiken och vill sätta väljaren/brukaren/befolkningen i centrum.

Denna valutgång ger oss politiker i kommunen en unik möjlighet att skapa någonting som inte är gjort förut. Vi har ingen sida som får egen majoritet, där av måste vi öka dialogen. Och ökar vi dialogen måste det bli mindre missförstånd och oklarheter.
Jag ser positivt på framtiden. Men det som kan förstöra min framtidstro, är någon form av majoritets styre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.