”Trevande i mörkret 2″

Jag fick inget svar från de jag hade hoppas på men de återkommer senare kan jag tro. Men jag fick ändå en hård nöt att knäcka av ytterligare en anonym skribent på Vk:s tyck till.

Och jag vill inte avstå från att svara, absolut inte. Jag skall göra ett försök. Men det kan var väldigt svårt att anpassa svaret så att frågeställaren förstår på en gång. Men jag skall göra ett försök.

Texten på vk.s tyck till.

” Till Jonas T,vad har du för patentlösning för att hejda den vikande trenden i vår bygd?Du är ändock folkvald och skall kunna komma med lösningar vilket det inte direkt varit många av under din tid.. Att du sedan nästan ondgör dig över anonymt skrivande här på ”tyck till” gör inte saken bättre..”

Nu skall jag göra ett försök att bena ut detta, och svara på det skribenten ”En annan Åselebo” har skrivit.

För det första så har jag ingen patentlösning på detta problem. Men vad jag vet så är jag den första politikern i Åsele som har påpekat att just förhållandet mellan intäkter och kostnader inte fungerar. Och trotts att vi har sparat i minst 30år så blir ekonomin aldrig bättre. I våra budgetar och planer så står det bara spara, spara, spara.

Nu kommer vi till det roliga att bena ut. ”Du är ändock folkvald!” Det är i detta läget som jag skulle uppskatta om jag visste din ålder och bakgrund. För att kunna förklara så att du förstår.

För det första: Ja! Jag är folkvald precis som alla de andra som sitter i fullmäktige. (31st + ersättare)

För det andra: Ja! Jag försöker komma med lösningar på olika problem. Men bara för att jag är folkvald betyder det inte att jag har rätt jämt eller att jag är på något vis smartare än någon annan. Jag är folkvald eftersom jag har ställt upp i det allmänna valet till kommunfullmäktige i Åsele. Och det var tillräckligt många som röstade på det parti som jag tillhör. Och utifrån vart jag fanns på valsedeln så kom jag in i fullmäktige.

Men sen vet jag att det kan vara svårt att förstå hur politiken fungerar ibland. En del hävdar att de parti som har mest mandat i en nämnd, utskott, styrelse eller till och med ett fullmäktige. Att det parti som är smartast och vet bäst. Men jag kan försäkra er det att få är inte fallet.

Men tänker man att de parti med mest röster är ”smartast” då förstör man möjligheten till att diskutera.  Och olyckligtvis så är det alldeles för många ställen som man resonerar utifrån att ”Majoriteten = Vet allt” eller ”Minoriteten=Vet ingenting”.

För det tredje: När du sedan skriver ”Att du sedan nästan ondgör dig över anonymt skrivande här på ”tyck till” gör inte saken bättre..”

Här förstår jag inte riktigt hur du menar.

Om jag kallar dig för idiot och förklarar för alla andra på nätet hur dum du är. På vilket vis främjar det debatten? Jag skrev i min blogg att ”ni behöver inte berätta vilka ni är” och ”Med all respekt för ert arbete men jag förstår inte vart ni vill komma” och slutligen ”de personliga påhoppen klarar vi oss utan”.

Att bara hacka på enskilda personer är oftast ett sätt att flytta fokus från det egna väl måendet. Kan jag trycka ner någon annan så att denne känner sig sämre än mig. Då känns det lite bättre i förhållande till andra. Men jag som person mår inge bättre. Detta kallar man ofta ”mobbning” och är inte tillåtet vare sig i skola, hemmet, jobbet eller på nätet.

 

Slutligen. Jag har inte makten att förändra kommunens villkor på egen hand, om så var fallet skulle Åsele vara en diktatur. Men jag försöker göra allting som jag tror kan hjälpa kommunen och des innevånare för att få det bättre. Ibland blir det fel och ibland blir det rätt. Det är ända sättet att lära sig vad som är just rätt eller fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>