Ellinor Petersen (KD)

För frihet i mitt land

Musikskolan finns kvar

Kristdemokraterna var emot en nedläggning av kommunala musikskolan. Vi var också emot den neddragning som övriga partier förut tyckte var i sin ordning. Nu har tillräckligt många tänkt om, och musikskolan finns kvar i budgeten nu. Det gläder vi oss åt!

Det ger bättre förutsättningar för dem att kunna bedriva den verksamhet vi vill som kommun att de ska. Mer bör göras, men det sker inte i kommunfullmäktige utan i samtal med berörda parter. Lokaler, möjlighet att gå ifrån lektioner, sådant är för rektor och lärare att diskutera.

Jag tror att kulturen ska vara självständig och oberoende, det är centralt för att den ska kunna vara fri och grundläggande för vår yttrandefrihet att politiken inte styr över musik och andra kulturella uttryck. Därför är det viktigt att vi vänjer oss av med att politiker fattar beslut om medel till kulturarbetare. Istället bör vi underlätta genom att minska kostnaderna för att utöva sitt yrke (detta är en nationell fråga). Vi bör också uppmuntra musikskolan och andra att göra vad de kan för att öka sina övriga intäkter, till exempel genom fler utåtriktade evenemang, konserter, workshops, etc. Det är frågan om ett långsiktigt arbete, och därför ska sådana reformer inte skyndas fram, och måste ske i samråd med berörd verksamhet.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.