Abort som rättighetslag

Här i Sverige har vi lite unikt chansen att få abortera varenda foster som är oönskat, inte nog med det så kan man även få tillstånd i senare del av en graviditet. Att tjejer idag använder abort som preventivmedel är fel, jag har hört det många gånger. Jag håller med om att rätten borde finnas men det är faktiskt ett liv de tar bort, inte bara en klump med celler då detta liv växer i väldigt rask takt. Jag är inte förvånad av sjuksköterskans upplevelse och det är hemskt hur det går till.

Det är en väldigt drastisk metod mot en oönskad graviditet då det inte bara innebär att fostret dör, även psykiskt brukar det ta på och chansen att bli gravid igen kan bli sämre. Jag finner det oetiskt att det är så enkelt idag, samtidigt som definitonen kan diskuteras huruvida det är etiskt att behålla ett barn som föräldrarna inte vill ta till världen.

Jag tycker att det är viktigt med en debatt kring det här ämnet. Jag förstår de som blivit våldtagna eller blivit sexuellt utnyttjade att de har denna möjlighet men det borde diskuteras mer om användning av preventivmedel då de flesta aborter i Sverige handlar om vanliga men onöskade graviditeter. Det borde i första hand gälla att människor använder kondomer, men även andra sätt är bättre än att lägga på sjukvården att avsluta liv.

Jag tycker att synen på abort i Sverige är för slapp, men som sagt, det är fortfarande en debatt.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Annika Wikström

    Om var och en tog sitt ansvar gällande preventivmedel vore abort en unik händelse, möjliggjord med två till tre graviditeter per år som just våldtäkt/incest står för.
    Om jag som kvinna har en kropp bör jag ta det fullaste ansvar i min sexualitet att absolut förhindra en graviditet som inte är önskad.Om jag var en man tog jag alltidpå hylsan innan skott, man vill väl inte ha ett dött villebråd?
    Nej om ALLA tog sitt ansvar slapp tusentals foster dödas varje år.
    Min åsikt, min rätt.

  2. Galen Pannan

    Svar till Annika Wikström (2011-05-18 20:53)
    Visst är det så. Frågan är då hur man kan nå det målet på mest effektiva sätt, att människor förstår vikten av att använda preventivmedel. En extra avgift för oönskade graviditeter kanske vore något, att ta bort det helt tror jag dessvärre inte är genomförbart och som jag sagt tidigare är det en etisk fråga också år flera håll.
    Det är helt din rätt att uttrycka dig, liksom det är min och alla andras. Även dessa som anser att abort ska vara en valfri metod, utan skyldigheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.