Inger Baer-Omma, Tärnaby

Don´t worry, be Happy!


Dont´worry, be happy.Så hörde jag en sen sång igårkväll. Jag somnade nästan in med den och vaknade med det budskapet i mina  tidiga morgontankar, och därför skriver jag till er just nu.

För jag tänker på er ,och därmed  får detta bli min nyårshälsning till er, alla mina bloggläsande vänner, släktingar, nära, kära och bekanta. Om jag inte skickat er mina tidigare  nyårshälsningar så kommer de nu, lite sent men ändock inte desto mindre.


Jag tänker speciellt  på  några av er just nu i denna skrivandets stund. De av er som  under året fått ha  sorgen och saknaden efter sina kära som en närgången oväntad gäst.

Min barndoms och hembygds allra medmänskligaste bäste granne och samiska vän som jag nånsin haft, gick hastigt och oväntat  bort mitt i förberedelserna och inväntadet av sina barn och barn till julaftonsfirandet. Det var ett svårt besked att få från mina systrar på självaste julafton.

Jag tänker också på en annan "legend", en släkting från en grannsameby och min mammas hemsameby, som mitt i ett samtal med sitt livs käresta plötsligt lämnade jordelivet.

Bägge dessa två har på var sitt vis nära anknytning till mig och berör mig,  bla genom deras nära förhållningssätt till mina bortgågna föräldrar och därigenom naturligt och självklart till mig och min familj.. De har alltid och självklart funnits med i ord, tankar och handlignar under hela mitt hittills nuvarande liv.
Det jag nu skriver låter och är sorgligt. Och det känns stå i motsats till rubriken ”Don´t worry, be happy.”
Men dessa som jag  just omnämt har blivit mina bästa exempel för bra liv, leverne och sorti.

Min rubrik känns rätt på ett annat sätt också. För det skall bli mitt lilla hemliga nyårslöfte som bara ni nu vet just nu. Jag kommer att  börja träna på  ”don´t worry,  be happy”, dvs jag skall inte oroa mig för framtiden, försöka leva här och nu och  inse att var sak har sin tid och stund just nu.Tror ni jag Lyckas? Försöka duger väl!

Fastän det är iskallt ute så tillönskar jag er alla mina varmaste Nyårshälsningar inför 2010.

5 kommentarer

  1. Hanna U

    Tack för nyårshälsningen. Jag hälsar härmed tillbaka och hoppas att du får ett bra år och att ”don´t worry, be happy” fungerar. Hoppas vi ses snart igen.

  2. Margreth

    Tack för fina och tänkvärda ord.
    Jag kommer noggrant följa ditt nyårslöfte och med glädje påminna dig om du mot förmodan skulle glömma

    GOTT NYTT ÅR från mig och min man

  3. Gunsan

    Det var kloka ord,nästan som Gilla läget,lös uppgiften!
    Javisst är vår släkt viktig för oss,där man kan hämta stora och visdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.