Ute i Atlantens strömmar

Det blev en forskare till i dag. Hjálmar gav mig en ordentlig genomgång om strömmar och temperaturväxlingar i Atlanten och hur hela ekosystemen påverkas. Lilla Färöarna är ju hyperintressant för en stor del av foskningen om havsvattenströmmar i hela världen eftersom det är här de främsta mätningarna görs.

TILL DIG som skickade meddelandedet  "Kan man ha betalt för att skriva så lite och innehållslöst som du gör?"  vill jag  meddela att denna blogg naturligtvis inte är slutresultatet av min resa. Resan kommer att leda till en artiklelserie senare under hösten, men jag vill inte förta spänningen kring vad denna kommer att innehålla genom att publicera allt här.

Det här är bara en förhandsinblick i hur resan avancerar och vad ni som läsare koan förvänta er. Jag är själv förvånad över hur starkt innehåll jag fått första dagen.

Har minsann inte legat på latsidan med två tunga klimatforskarintervjuer, en intervju med en fiskare/fårbonde, ett studiebeök på tidningen Socialurin för att förhöra mig om aktuell klimatdiskussion på Färöarna, lite research på nästa dagars intervjuer  och ett besök på turistbyrån.

Dessutom har jag nästan, men inte helt klart, rott i land en drömintervju på Island nästa vecka. That´s enough!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.