Kallt ändå

Idag säger termometern att det är cirkus 7 grader under nollan, men jag tycker det känns kallare än så :/ Lite av en grej med denna vinter, snabbt vart det kallt, så någon varm dag och kallt igen. Detta pågår om och om igen så jag hinner aldrig vänja mig.

Nog gnällt om det omöjliga ! 

Dagens ämne.

Umeå – Komunledning – Parkering – 2014

Hur är det egentligen tänkt (eller snarare ställt) ?

Om man bygger en massa skrytbygge och "klipper" vägen efter kajen, hur ska man då kunna komma tillrätta med den allt för höga belastningen på Storgatan?

Nu ligger alltså ett badhus i startgroparna, ett ställe som LH hoppas ska dra folk till centrum (han har uppenbarligen inte varit och badat i Ö-vik, efter badet orkar man bara krypa till bilen och åka hem). Detta utan att det finns en idag fungerande parkeringslösning. Hur ska då det gå med ännu fler som vill in i Centrum? Sedan kommer nästa dråpslag, hälften av kajens parkeringar, dessutom den enda riktigt stora "arena" som vi har, ska bli skrytbygge. En av två genomfarter mellan västra och östra kyrkogatan stängs och som lök på laxen höjs parkeringsavgifterna. Idag cirklar bilar hela tiden påjakt efter obefintliga lediga platser. 

Om man har ett intresse av ett fungerande Centrum så börjar man med att lösa parkeringsfrågan. Det är knuten till miljöproblemen, till olyckor och till minskad närvaro av konsumenter i Centrum. Kan en person snabbt och enkelt parkera för att sedan gå till den del av Centrum som intresserar, med rinliga avstånd då faktiskt många handlar och vill ha detta med sig, så avlastas både gator och miljö. Genom att ha det på det sätt som är idag så blir det bara värre med både skryt och bad-hus.

Kan någon stackare med minsta eftertanke försöka använda cellerna till annat än fundera över nästa fria affärslunch? Snälla!!

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.