Kommunfullmäktige

Ja då var dagens fullmäktige slut. Idag så vågade äntligen Sossarna besluta om att lägga ner gymnasiet, detta har vi från folkpartiets sida försökt tvinga fram länge nu, men idag fick dom göra det på sitt sätt och då gick det bra. Man undrar ju bara vad det har varit för fel på vårt sätt.

Fullmäktige beslutade även om nya hastighetsbegränsningar i Robertsfors samhälle. Det blir i framtiden 40km/h som gäller i hela samhället förutom vid Tundalsskolan. På Storgatan förbi Tundalsskolan kommer det att bli 30km/h dygnet runt efter ett förslag från oss Folkpartister. Hoppas det blir säkrare runt skolan och vid övergångsställena nu.

Jag fick även till en återremiss på en motion som några centerpartister har skrivit angående barnomsorgen i södra delen av kommunen. Anledningen till återremissen är att jag inte tycker att de har fått svar på sina att- satser. Att svara att det finns en utredning är ett typiskt politikersvar som inte skulle få existera i vår kommun. Tack för alla som stödde mitt förslag på återremiss, så att vi i framtiden kanske slipper den typen av svar.

Så var det detta med kärnkraften på andra sidan kvarken. Här ville vi folkpartister att kommunen inte skulle säga nej. Vi ville istället stödja länsstyrelsen i deras yttrande. Det innebar i korthet att alla möjliga olyckor ska utredas och konsekvensbeskrivas så att man kan förbereda sig om det skulle råka ske. Tyvärr så ville en majoritet säga nej, men vi folkpartister kommer inte att skriva under.

En kommentar

  1. Roger Berggren

    För att en hastighetsnedsättning ska ha avsedd effekt måste den upplevas motiverad av den som det berörr, i detta fall motorförare på Storgatan. Föraren av bilen kan knappast uppleva hastighetsnedsätttningen på Storgatan i Robertsfors kl 0200 en natt som motiverad när ingen är ute, dvs han struntar i detta förbudet i en förlängning kan det medföra sämre regelefterlevnad i allmänhet.
    Därför hastigheten nedsatt när olycksrisken är störst dvs när barnen korsar/befinner sig på vägen under skoltid..jmf ett parkeringsförbud vintertid på en väg till badplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.