Marias träningsblogg

När gav du dig en utmaning senast?

Av , , Bli först att kommentera 3

 

När gav du dig en utmaning senast?
Spring is in the air, och spring är i mina ben också! Det är något speciellt när asfalten kommer fram som gör att jag helt plötsligt blir sugen på att fara ut och springa. Detta brukar dock inte hålla i sig speciellt länge, utan jag kör några löprundor i vårkanten och sedan ytterst sporadiskt under sommaren. Tror nog inte att jag är helt ensam om detta beteende..
 
Så jag tänkte helt enkelt att jag måste ge mig själv en lite tuffare utmaning för att inte bli den vanliga latmaskmaria under sommaren ( och jag brukar faktiskt tycka att det är lite OK eftersom jag ju har en rätt hög träningsdos under resten av året). Nåväl sagt och gjort. Varför smygstarta när man helt enkelt kan börja med milen och kolla hur snabbt ( eller rättare sagt långsamt) det egentligen går. Uppe i Norrlands skogar på en asfalterad väg med solen i ryggen, uppförsbacke ( måste varit i 9 km) och motvind var jag helt enkelt bara nöjd med mig själv som klarade av mina 10 km. Så då tänkte jag att jag sätter min utmaning högt och ska förbättra 10 min på min tid på 10 km.. Visst, jag inser att det kommer att bli tufft, men varför inte sikta högt? Och jag har gett mig 4 månader.. Det är ju läääänge…
 
Så med min peppande Nike + coach i lurarna kommer jag att bli snabb som vinden. Mina vader ( som känns som stockar efter varje löptur) kommer snart att börja samarbeta med mig och min kropp vänja sig vida att SPRINGA… det är alltid lika fascinerande hur kroppen vänjer sig vid att träna en sak. Man skulle kunna tro att man var ”vältränad” efter alla sina gruppträningsklasser, men inte vältränad det minsta för löpning. Har till och med letat upp ett träningsprogram som jag ska följa på nätet och laddat ner min absoluta favvoapp för Iphonen just nu ( ni hör ju tekniknörden..)- NTC training club. En riktigt gammeldags fysträning där man har en peppande röst i lurarna som låter en jobba stenhårt i 30 sek- 2 min intervall. Kommer ju att bli en ny människa, ska bara försöka att strunta i ”äh, jag orkar inte, hinner inte idag” rösten som dyker upp titt som tätt i mitt huvud. Lycka till säger jag till mig själv!
 
Och i mina splirrans nya Lunarglide 2 som damp ner på posten igår kommer jag att blir ännu snabbare ;)

Bli först att kommentera

Yoga med omtanke

Av , , Bli först att kommentera 0

Att du ger dig själv och din kropp omtanke med yoga vet vi ju, men vi vill gärna ta det ett steg längre och även skänka omtanke till andra behövande.

Under 4 fredagar kommer vi på Myaflow ( www.myaflow.com) att erbjuda öppna klasser ( ta med dig vännen,kollegan, grannen och kom) som är helt kostnadsfria, men om du önskar skänker du en slant som går oavkortat till välgörande ändamål.

Nu på fredag den 4/3 kan du med Sanna ge dig själv och Öppen Gemenskap omtanke på myaflow

http://myaflow.com/?page_id=68

Anmäl dig till info@myaflow.se

Ha en härlig dag!

Bli först att kommentera

Laddar för morgondagen :)

Av , , Bli först att kommentera 1

Antar att det är fler än jag som har blivit förkylda så här i terminsstart. Jag trodde verkligen att jag klarat mig, trots att alla nära och kära har varit dundersjuka. SÅ precis när man laddad som mest med sina nya pass och är hur taggad som helst för att träna så blir man sjuk.. vila..tjohoo vad kul.

Är verkligen riktigt dålig på att ta det lugnt, så i lördags kände jag mig lite piggare så varför inte ta en preminärtur på mina Vita Blixten. Kruxet var ju att det var minus 28 ute och jag orkade ungefär 200m. Men premiärturen är gjord, skidorna testade och då är det betydligt lättare att ta sig iväg nästa gång :)

Nu laddar jag för yoga och Aerobic Dance imorgon på IKSU och sedan direkt till Myaflow ( www.myaflow.se) för vårens Yoga Flow premiär på Prova på veckan. K0m om du inte redan har anmält dig!

Bli först att kommentera

Prova på yoga

Av , , Bli först att kommentera 1

Antar att det är många som ska försöka att hålla sina nyårslöften om ett hälsosammare liv, träning, nyttig mat etc..

Jag har inga såna löften och kommer aldrig att ha dem, vet att jag ändå gör det jag vill och känner för. Så bara att hitta det man känner för då alltså.. Har tidigare tränat väldigt mycket på gym och tänkte väl att det är det man måste göra för att känna sig stark. Döm om min lycka när jag strax innan nyår var på gymmet efter en termin med en massa yoga och var starkare än någonsin. Så det gäller att våga testa nytt ibland.

Vill du prova yoga, kom till mig och Sanna på Myaflow Yogastudio mitt i stan ( Sveagatan 6, bakom Kii och Schmäck). Nästa vecka har vi prova på och du kan testa 3 klasser för endast 150:-

MÅN 17/1
Mindfulness Ulrika 16.00-17.30
Flow Maria: 19.30-21.00

TIS 18/1
Mjuk Hatha Sanna: 07.00-08.00
Gravidyoga Ulrika 11.00-12.00
Pilates Karolina 17.30-19.00
Flow Sanna: 19.30-21.00

ONS 19/1
Flow Sanna: 17.00-18.30
Flow Forts: Sanna: 19.00-20.30

TOR 20/1
Flow Maria: 08.30-09.30
Pilates Karolina: 10.30-11.45
Gravidyoga Ulrika 16.00-17.30
Flow Forts: Sanna: 19.00-20.30

FRE 21/1
Pilates Karolina: 07.00-08.00

LÖR 22/1
Mjuk Hatha Sanna: 10.00-11.00

SÖN 23/1
Flow Sanna 12.00-13.30
Flow Maria 16.00-17.30
Free Flow Maria 18.00-19.15

Maila info@myaflow.se

Shakti!

Bli först att kommentera

Fylla på

Av , , Bli först att kommentera 2

Igår var det sista Flow yoga klassen på Myaflow studio för mig innan jul. Har verkligen varit helt fantastiskt att få dela vår mysiga lokal med dessa underbara yogisar och ser redan fram emot våren. Schemat finns på www.myaflow.se :)

Nu är det dock dags att fylla på med lite yogainspiration i New York. KOmmer nog att bli en del huvudstående och svettande och jag håller tummarna att David kör Multiintenso på söndag på Kula Yoga. Sist var en chock och en upplevelse för min då stela kropp ( ett år senare med yoga känns den betydligt bättre ;) )

Annars så ska jag bara insupa energin och inspireras av min absoluta favoritstad och det lär även bli några mil i mina nya Nike skor:

Bli först att kommentera

Inspirationshelg

Av , , Bli först att kommentera 0

 Efter en fullspäckad vecka ( antar att det är fler än jag som har mycket att göra just nu ;) ) så var det fantastiskt härligt att ha After work yoga på Myaflow studio. Ett glas rött och en kött bit ute på restaurang, slutet av idol och sedan var kvällen fulländad..

Nu är det förberedelser inför dagens klasser på Träningskonvent Umeå på USM, AFro Power Dance och Shákti Yoga, Drop in platser finns kvar om du vill träna och få inspiration under dagen: 

http://www.facebook.com/pages/Umea-Sweden/Mya-Flow/121068251270228?v=photos#!/event.php?eid=167819346581524

Sedan direkt till IKSU för deras inspirationshelg och Free your Inner Strength kl 16.30, en blandning mellan Kampsport, Afro, Funktionell träning och yoga :)

Trots dagens fullspäckade schema känns det som en ledig helg när man får vara på hemma plan och hinna med en fika på stan med några kompisar också :)

Ha en härlig helg!

Bli först att kommentera

Tänk vad lite musik kan göra…

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag var det dags för terminens sista Step Dance på IKSU. Och har man lovat ny koreografi så är det bara att köra på det. Tur att jag hade ny musik som kunde ge mig lite kreativitet och inspiration :) Torsdagar är ofta en dag jag går lite trött från jobbet ( trots att jag har världens roligaste jobb) men får alltid gå hem lagom speedad och full av energi efter Step Dance..

Imorgon blir det en hel dag inne på kontoret med rapportskrivning och sedan avsluta med After Work yoga på Myaflow. Helgen består sedan av inspirationshelg på IKSU ( Free your Inner Strength på lördag kl 16.30) samt Konvent Umeå på USM ( http://www.facebook.com/maria.olofsson?success=1#!/event.php?eid=167819346581524) finns platser kvar om du vill ha lite inspiration :)

Vårens kurser och schema finns nu ute på www.myaflow.se

Ha en härlig helg!

Bli först att kommentera

Ok dags igen..

Av , , Bli först att kommentera 0

Länge sen det blev något inlägg.. Har dock inte legat på latsidan utan tvärtom har det varit full fart senaste tiden.

Klämde in en extra resa till USA där jag fick möjligheten att se Nikes WHQ i Portland Oregon och lära mig det nya konceptet, Nike Get Fit. Kommer senare till våren, håll utkik och träningsvärk utlovas..

Träningsvärk har det blivit denna vecka ocksåm faktiskt lite av det nya Core Control passet samt ett nytt Aerobic Dance i måndags. Om inspirationen inte tryter så blir det nytt Step Dance imorgon också… Just nu är det dessa låtar som kommer att inspirera mig till mina dans pass:

Miamix 25

1.       Bob Sinclair- Rainbow of love
2.       Jason Derulo- What if
3.       Akon feat David Guetta- Take a chance
4.       Eminem and Rhianna- Love the way you lie
5.       FloRida feat David Guetta- Club can´t handle me
6.       Rhianna- Only girl
7.       Jazzbit- Sing sing
8.       Edward Maya- This is my life
9.       Picco- Venga
10.   Raindrop vs the Click- Tonight is the night
11.   Adam Lambert- If I had you
12.   Robyn- Hang with me
13.   Taio Cruz- Dynamite
14.   Roll deep- Good time
15.   Ne-Yo- Beautiful monster
16.   Akon- Certified
17.   Ritmo Playaz- Sunshine
18.   Scooter vs real to real- Nessaja/ I like to move it
19.    Final: Loving man
20.    Stretch

 

 

Bli först att kommentera

FALL in love

Av , , Bli först att kommentera 2

Ser fram emot höstens första inspirationsdag på Myaflow studio. Vi hade ju inte tänkt vinter och snö ( som det är idag i Umeå), men än större orsak att ta sig in i värmen och ge sig själv och sin kropp lite omtanke och värme.

Ledorden är värme, kärlek och höst. Utifrån det har vi skapat en dag som fyller dig med ny energi och ger dig klasser som:

12-13.30 Anahata Flow
Lyssna in till ditt andetag.
13.30-14.30 Shakti Moves
Rytm, flöde och puls.
15.00-16.30 Workshop Upside down
16.30-18.00 Fire, Fuel and Focus Flow.
 

Varmt välkommen till oss! Anmälan och mer info på info@myaflow.se

  

Bli först att kommentera

Go with the Flow

Av , , Bli först att kommentera 1

En händelserik vecka är snart slut..

Måndagen är ju en av veckans bästa dagar, framförallt för att jag får både dansa med mina favoritdeltagare på IKSU på Aerobic Dance, denna vecka var det dessutom dags för ny koreografi, sedan lugnar jag ner mig lite med Yoga. Hann även köra stepmuskel för första gången på ett antal månader,

På tisdag var det dags för Freepower ( du har väl inte missat detta grymma pass!!??) och sedan PREMIÄR för Flow yoga kurs i MyaFlow studio. Kan inte med ord beskriva denna underbara känsla som uppfann sig när alla andetag flödaden i takt med yogans olika positioner, Love the place! :)

På onsdag var det dags för en  ny kurs i Flow yoga och samma känsla infann sig:) Ville bara stanna kvar i studion och mysa…

På fredag blev det en blixtvisit till Sthlm för att utbilda nya Afro Power Dance instruktörer. En snabb taxichaufför gjorde att jag infann mig på Sportlife 80 min efter min resa startat i umeå. Inte riktigt lika snabb taxi tog mig tillbaka på lördag så jag hann vara hemma och mysa med ett glas rött och tacos på lördag kväll…

Idag söndag har det varit VILODAG :)

www.myaflow.se

 

Bli först att kommentera