Närproducerat

För vem?

Morgonvandringen med gårdens hundar – finns det någon, oavsett väder och vind, härligare upplevelse. I veckan var det storm i några dagar och 12 000 elabonenter blev utan ström för några timmar, herregud vad det blåste! När stormen nu lagt sig och det knappt finns någon vindfläkt,  just i detta moment när luften är klar och naturens alla ljud hörs klart och tydligt bildas en stillhet, ett lugn då naturen vaknar.

Promenaden går längs de vidsträckta hängnen där fåren har sitt bete. Fåren är ute på betet tidigt och oftast då när gården sover. Jämför man med betad mark och obetald mark kan man konstatera att fåren är otroliga naturvårdare. De väljer att varsamt plocka ut de örter de vet är bra, den bark på slyet de inte vill ha inom sitt hägn. Promenade går längs stängslet och vi stannar till vid fårflocken som slagit sig till ro. Våra livtackor njuter av lugnet tillsammans med sina lamm och idisslar i takt med kvittret från småfåglarna.

Livet på landet oavsett årstid är fantastiskt och de produkter som varsamt skapas här kommer så småningom att hamna på någons matbord nära oss. Vi tror och vet att den kärlek och omsorg om djur och natur vi delar med oss 365 dagar om året är den känsla som kallas närproduktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.