Patrik Persson, lokal politiker Storuman

AlltOmStoruman

Av , , 1 kommentar 0

Jag måste verkligen ge redaktionen bakom sidan alltomstoruman.se en eloge för sitt arbete med att bevaka den lokala valdebatten i Storuman. Dom har dessutom kryddat den med lokala valaffischer som är mycket fyndiga. För er som har svårt att jämnföra vad partierna står för kan också ta hjälp av sidan.

Valet är nu nära och alla partier spurtar för att få era röster, vi kommer att synas på torget i Storuman under lördagen så att ni kan ta ett samtal med oss om vår politik innan ni slutligen bestämmer er.

Älgjakten har gått i värmens tecken!

 

1 kommentar

Vad vill vi?

Av , , 10 kommentarer 6

Jag och andra partiföreträdare fick idag ett mail vidarebefodrat från kansliet på kommunhuset, det var en fråga till oss partier i Storumans kommun vad vi egentligen vill.

Valprogram 2010 Centerpartiet Storumans kommun
 
Efter år av sviktande kommunal ekonomi så har Centerpartiet kommit fram till att vi noga ska fundera över hur vi ska hantera framtiden. Vi måste med en verklighetsinriktad politik skapa bättre framförhållning. De mål som vi sätter upp för kommunens framtid ska vara trovärdiga.
 
TILLVÄXT- DET HANDLAR OM ATT FÅNGA VINDEN!
 
Med ett tydligt ledarskap vill Centerpartiet samla kommunens alla resurser för att ta tillvara på möjligheterna för tillväxt. För kommunen framtid är det avgörande att öka tillväxten genom nya och fler arbetstillfällen, därför måste vi kraftsamla för att söka och fånga vinden som leder mot tillväxt.
 
DELAKTIGHET SKAPAS GENOM SAMARBETE
 
För att kommunen ska stå stark inför framtiden kommer vi att se till att kommunen samarbetar med hela näringslivet. Alla förstår att det är genom samverkan som vi blir starka.
 
Informationen till medborgarna är viktig för att skapa delaktighet och dialog.
 
Det är viktigt för Centerpartiet att återskapa förtroende för politiker och politik!
 
STORUMANS KOMMUN ÄR NAVET I INLANDET FÖR:
 
Gods och människor
Omlastningscentralen, flygplatserna, järnvägen samt vägnätet kopplas ihop i Storuman och med det skapas stora möjligheter för tillväxt. Kommunen är ett logistiskt centrum för människor, varor och tjänster.
 
Utbildning
Luspengymnasiets, Lärcentrum, Storumans folkhögskola samt Akademi Norr skapar tillsammans ett utbildningsnav som är lyhört för framtidens behov av utbildningar för kommunens invånare och företag.
 
Energi
Vind, vatten och skog omvandlas till energi i vår kommun, för att ytterligare stärka den tillväxten skapar vi ett bioenerginav för utbildning och utveckling.
 
Turism
Fjällen i vår kommun är viktiga för besöksnäringen och vi är ledande i länet på att utveckla destinationen. Med hjälp av goda exempel utvecklar vi östra kommundelens besöksnäring.
 
Mandatperioden 2010-2014
 
Det företagsamma Storuman
 
Källan till god kommunal ekonomi är att det finns arbetstillfällen som ger skatteintäkter och fler inflyttade. Arbetstillfällena ger också våra ungdomar stärkt framtidstro. Därför måste kommunen göra allt som står i dess makt för att gynna utvecklingen av nya arbetstillfällen.
 
Skolan och näringslivet vill vi koppla ihop ännu mer. Allt för att öka nyföretagandet och att vi har rätt utbildningar för vårt näringsliv.
 
Vi vill tillföra resurser till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för att ge snabbare och utökad service till dem som söker tillstånd av olika slag.
 
Vi vill säkerställa ett gott näringslivsarbete i kommunen genom att tydliggöra vilka inom kommunen som ska leda arbetet samt vilka resurser som finns till förfogande. Med tydliga mål kommer arbetet att ge resultat.
 
Det gröna Storuman
 
Vi vill att kommunen agerar klimatsmart genom att tänka globalt och handla lokalt.                   
Lokalproducerad mat är viktig för oss och Storumans kommun behöver mera producenter och fler produkter som vi kan upphandla lokalt.
 
Det trygga Storuman
 
Centerpartiet vill att medborgaren ska ges möjlighet att bestämma mer över sin vardag. Alla ska kunna få vård, omsorg och socialt stöd på ett fullvärdigt och respektfullt sätt. Äldreomsorg ska utgå från den enskildes individuella behov.
 
Barn och ungdomar som riskerar att fara illa ska erbjudas stöd och hjälp inom rimlig tid. Samhället ska garantera att ingen faller mellan stolarna.
 
Det öppna Storuman
 
Kommunens förtroendevalda är tydligt presenterade så att medborgarna lätt kan ta kontakt.
 
Dialogen om framtiden är viktig för kommunens medborgare och ska därför prioriteras.
 
Alla beslut och protokoll ska finnas lättillgängliga samt redovisas i ett lokalt forum.
 
Vi vill att kommunen har ett välkomnande och öppet mottagande av alla nya kommunmedborgare.
10 kommentarer
Etiketter: , , ,

Ny vecka, nya möjligheter

Av , , Bli först att kommentera 3

Söndagar har för mig oftast betytt att jag städar i datorn, kollar upp kommande veckas agenda, deltar i möten mm. Dagen är som perfekt att göra sådana där saker som gärna blir liggande och speciellt på kvällen blir man effektiv. Kanske är det så att man städar för att ta emot den nya veckans möjligheter.

Jag har ett nytt projekt på gång som kommer att leda till arbete så småningom (om allt går som det är tänkt) och det ska jag ta itu med nu på måndag och förmodligen hänger det med under hela veckan. Kan lova att det är spännande och kul samt att det är något jag aldrig har hållit på med. Det kommer mera om detta senare, jag lovar.

Till helgen är jag bokad för en resa till Falun för att delta i det nationellt Lionsmöte sk Guvernörsrådsmöte, det blir kul och kanske lite spännande. Jag har en punkt på dagordningen som jag ska prentera och förhoppningsvis blir styrelsen nöjd och vi kan börja jobba.

Nu är det prick fyra veckor kvar till valet och det är otroligt spännande, kommer vi att kunna få några fler röster eller vem blir vinnare? Måhända att det blir soppa av allt igen, vem vet. För Storumans bästa hoppas jag att en tydlig majoritet bildas så att vi kan ta itu med de viktiga framtidsfrågorna.

Ta tillvara på era möjligheter!

Bli först att kommentera

Sena kvällstankar

Av , , Bli först att kommentera 4

Har nu varit vaken sedan tjugo i fyra i morse och börjar känna mig lite mör men lite till ska jag kunna pressa ur mig, tex ett blogginlägg.

Har under dagen arbetat med att skriva artiklar till Räddningsledaren (tidning för brandbefäl) och det har gått både trögt och lätt. Har nu skrivt under ett års tid i denna tidning som kommer ut fyra gånger om året. Skrivandet är kul men tidskrävande eftersom jag gärna vill att det blir bra och intressanta artiklar. Stördes under dagen av besiktningstid och ett möte på kvällen samt att alla valutskick skulle till Posten.

Mötet handlade om Världens barn-insamlingen och eftersom jag är engagerad i Lions så besökte jag mötet. Vi diskuterade årets arbete och kunde konstatera att vi saknar en kommunsamordnare, så vet du någon person som skulle passa? Visst vet ni om att Storumans kommun är i topp vad det beträffar insamlingsresultat per person och så vill vi förbli. Känner du för välgörenhetsarbete finns det flera organisationer i Storuman som du kan ansluta till.

Bilen och släpvagnen gick igenom vid besiktningen :)

Valet 2010 står för dörren och alla partier är på tå så även pressen men visst är det så att vi kan önska mera djuplodande reportage om vad som verkligen krävs i våra kommuner. Pressen gör det allt för ofta lätt för sig och pekar på konflikter och motsättningar i och mellan kommuner i stället för att sätta luppen över verkligheten och analysera fram de åtgärder som behövs. Två av dessa verkligheter är befolkningsminskningen och den demografiska strukturen.

 

Bli först att kommentera

Tidiga morgontankar

Av , , 1 kommentar 7

Sitter i Bollhallen i Storuman (för räddningstjänstens räkning) som brandvakt och nedanför på golvet sover de kvarvarande kinesiska bärplockarna. Dessa har nu sovit i över en vecka på detta golv och man kan undra vad det tänker och tycker. Själv kom jag på att det var dags att aktivera mig på bloggen igen.

Min sommar har varit trevlig och jag njuter fortfarande av fina dagar även om arbetsbelastningen ökar i takt med att saker som har varit skjutna på framtiden gör sig påminda. Förhoppningsvis kommer jag att få ordning på min vardag i takt med att hösten närmar sig. Hösten som för övrigt innehåller flera spännande saker; valet, älgjakten och nya arbetsplaner.

Jag tycker att valrörelsen nu har kommit igång på allvar i och med att vi i går paketerade våra valutskick. I närmare åtta timmar kämpade vi med detta och vår belöning blev, surströmming! Vi hade trevligt och ett fint samtal om framtiden och vår politik. Så nu är vi på gång och redo att ta slutspurten.

Älgjakten är också på gång för många av oss men för vi som är politiskt engagerade blir det oftast lite rumphugget, i alla fall tills valdagen varit.

God morgon på er ute i världen

1 kommentar
Etiketter: , , ,

Oj vilka nymodigheter det finns på bloggen

Av , , Bli först att kommentera 3

Upptäckte just VKs omordning av bloggen, det verkar bra! Nu kan man ändra och fixa med sin profil och allt.

Bli först att kommentera

Lions i Storuman

Av , , 1 kommentar 3

I kväll har vi haft säsongsavslutning i Lions, vi höll till på vår loge som vi köpt av SIK. En trevlig kväll men en fasligt massa mygg som störde korvätandet och kaffedrickandet. Under mötet diskuterade vi hur våra erhållna bygdemedel, för att rusta upp logen, ska användas i första hand. Först kommer vi att se till att vi har vatten och avlopp så att man kan använda köket och toaletterna där vi även ser till att vi har en toa anpassad för rörelsehindrade. Det kommer också att bli en uppsnyggning av fasaden och annat smått och gott. Logen används i första hand för vår loppis som i år sker lördagen den 8 augusti, under veckan före har vi möbelförsäljning!

Träffade i dag hela personalstyrka på Fastighetsbolaget, de hade en utvecklingsdag med gemensam lunch och samkväm. I min egenskap som nybliven styrelseledamot var jag inbjuden att närvara, tyvärr missande jag de intressanta föreläsningarna på förmiddagen men lunchen hann jag med.

1 kommentar

Trädälskaren

Av , , Bli först att kommentera 2

Så en långfilmsdokumentär här om dagen som handlade om en kille som tröttnat på sin tillvaro i stan och bestämmer sig för att söka rötterna. Så långt inget konstigt men det handlade om människans koppling till träd! Han kände helt enkelt att ha måste få bygga något, denna känsla djupdök han i med hjälp av olika ‘experter’ som gav sin syn på kopplingen mellan människan och trädet. Det var synnerligen intressant och jag kände själv igen mig i önskan att få bygga något eget, koja eller hus, vilket som. Jag har läst om denna byggkänsla i Mikael Neimis bok ‘Populärmusik från Vittula’ där han beskriver tornedalningens behov av att bygga på något livet igenom. Som av en slump visade sig att dokumentärfilmaren hade sina rötter från norr. Se filmen eller läs på hemsidan tradalskaren.se.

Solen skiner nu i kväll och himlen är blå, med lite tur kanske vi får ett acceptabelt midsommarväder men luttrad som man är så har jag inte några högt ställda krav. Det viktiga är väl ändå att vi umgås med våra nära och kära samt får lite extra gott till middag.

Ps Han byggde en koja 14 meter upp i ett träd, mycket intressant konstruktion. Kojan fick en helt makalös utsikt och frihetskänsla där uppe i luften måste vara enorm Ds

Bli först att kommentera

I dag regnar det!

Av , , Bli först att kommentera 2

I dag är det en perfekt dag att få något gjort eller tvärt om, man kan softa eller läsa en bok. En del människor brukar klaga på regnet och tycka att det inte är bra för man får ju inget gjort, jag tror att dessa som klagar kanske skulle tänka om och fundera på vad de själva kan göra för att förändra läget. Nej, visst man kan inte hindra regnet men man kan bestämma sig för att inte bry sig om att det regnar och därmed ta kommandot över sin situation. Det finns säkert tusentals saker man kan göra då det regnar, som man inte vill göra då solen skiner. För att nämna några vardaliga saker, tvätta städa och sånt men det kan också vara sådant som att sortera sina bilder, skriva till en god vän eller laga extra god mat.

Jag kan tycka att vi människor klagar mycket över lag; vi klagar på vädret, priserna, dåliga filmer på tv, tråkig skollunch, att fel fick pris, lönen, kamraterna, EU, polisen, utbudet, valutgången, politikerna, föräldrarna, barnen, skolan, personalen, vården, vattnet, rättigheterna mm mm mm.

Visst kan det vara så att det är befogat att klaga men då borde det också vara så att man kommer med en kreativ lösning samtidigt.

Skulle det inte vara trevligare om vi kunde prata om det positiva och beskriva det som är på gång att lyckas, ge goda exempel på personer som gör bra saker eller i allmänhet tala om hur bra vi egentligen har det.

Bli först att kommentera