Sonja(s) blogg

Inför 2010

Nytt år nya löften om bättre vanor eller förändringar i tillvaron. Tänk att det är så lätt att tänka så när det börjar ett nytt år. Det är betydligt svårare att fullfölja de föresatser som man har gjort sig. Min tanke inför det nya året är bla att börja blogga. Det är en tanke jag har haft ett tag och som jag har för avsikt skall fortgå under året som kommer. Men som jag började med, man skall vara försiktig med nyårslöften så vi får se hur ofta det blir.

Jag vill utnyttja detta sätt att förmedla lite tankar som jag har och kanske även förmedla lite av det arbete som jag som politiker i Vännäs Kommun gör.

Att vara ordförande i vård- och omsorgsnämnden är ett mycket spännande uppdrag som hela tiden gör att man möter nya utmaningar.  När jag accepterade att bli ordförande så tänkte jag nog att jag visste ganska väl vad det innebar och till viss del är det nog så men hela innebörden hade jag nog inte klar för mig. Ibland kanske det är tur att man inte vet hela innebörden när man hoppar på något nytt utan får inse det så småningom. Men sammanfattningsvis kan jag nog säga att det har varit en mycket intressant och rolig tid hittills och jag ser fram emot att fortsätta som politiker i Vännäs kommun.

Nu har vi påbörjat 2010. Ett år som till stor del kommer att präglas av att det är val i höst och vad som är min förhoppning är ju naturligtvis att vi skall med bred marginal återta regeringsmakten och också göra ett mycket bra resultat i Vännäs. Den resan som politiker vill jag inte missa, det kommer att bli ett både spännande, utmanande och roligt arbete.

Vi socialdemokrater i Vännäs har många planer om hur vi skall kunna förmedla vår politik till alla medborgare i Vännäs Kommun under året som kommer. Håll utkik efter anslag på aktiviteter och kom på våra öppna möten eller ta kontakt med oss som är politiker. Det är kul att möta människor och få förmedla våra ideal om hur ett samhälle skall se ut. Ett samhälle där alla människor har en självskriven plats och ingen värderas efter om man är sjuk eller handikappad eller ung eller gammal etc.

Medmänniskor är vi alla och alla har vi lika värde och alla skall respekteras lika mycket.

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Välkommen kamrat. Vad roligt att du börjar blogga. Det är väl inte så att jag skrämt dej till det.:-) Ser fram emot att vi kan fortsätta debattera även fast sammanträden är över. Men det är ju inte så ofta vi har avvikande mening i vårt arbete. Men det finns ju även sådana punkter. Möjligen har vi ett sådant ärende på vårt sammanträde på onsdag.

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-01-10 18:00)
    Ingen risk att du skrämt mig till något. Jag tycker att det är spännande att prova nya saker och så länge som jag tycker att det är roligt och som jag har tid så skall jag skriva inlägg. Vad gäller på onsdag så får vi ju se vad blir av det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.