Sonja(s) blogg

”Äldreomsorgen en kvinnofälla”

I dagens VK finns en artikel med rubrik "Äldreomsorgen en kvinnofälla". Läs den. Mycket tänkvärt.

Jag är övertygad om att om vi inte är vaksamma så kommer vi dithän att det är de rika som har råd att köpa privata tjänster som kommer att få bra vård i framtiden. Övriga får nöja sig med vad en nedbantad offentlig vård har att erbjuda. Vilka är det då som kommer att vårda? Jo, det är lågutbildade kvinnor med deltidstjänster. Alternativt tvingas kvinnor till vårduppgifter i hemmet som ibland nästan är omöjliga att klara av.

Är det ett sådant samhälle som vi vill ha? Inte jag i alla fall och jag är övertygad om att det är många fler som vill ha ett samhälle där vi solidariskt delar på ansvaret vad gäller vård och omsorg. Det skall inte vara så att för att jag har pengar så skall jag få helt andra förutsättningar till ett bra liv när jag blir gammal. Vi måste värna om vår gemensamma  offentliga vård där behovet avgör och inte pengapungen.

Vi måste också se till att alla familjer skall känna sig trygga med att när man blir gammal och behöver vård så är den av bra kvalité och tillräckligt omfattande.

Då kan också alla kvinnor få mycket bättre förutsättningar till ett jämställt liv.

På vilket sätt skall vi då vara vaksamma? Det finns ett enkelt svar på det. Rösta rött den 19 september. Rösta på socialdemokraterna.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  De finns många som tror att privatiseringen av det hela kommer att om några ord tas över av större bolag och då försvinner de kvinnor som startat upp eftersom de inte kan konkurrera med priserna.

 2. Hans-Inge Smetana

  Varför dämpa de kvinnor som har energi och viljan att starta eget företag? Är det att låta kvinnorna få ett bättre liv? Fråga dem som startat ett vårdföretag. De säger att de lyckats få högre lön och om de kommer tillbaka till kommunal verkamhet igen så är de mer eftertraktade då de har en erfarenhet som många saknar.
  Detta vill Socialdemokraterna stoppa. Är det att lyfta kvinnan i arbetslivet??

 3. Sonja Eriksson

  Svar till Hans-Inge Smetana (2010-02-28 14:29)
  Vad jag pekar på i min blogg är att vi går mot ett samhälle med stora ekonomiska klyftor och med det skillnader i omsorg om alliansen får fortsätta. Vi får också ett samhälle som missgynnar kvinnors jämställdhet. Jag har inget emot kvinnor som startar eget företag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>