Sonja(s) blogg

Personlig assistans-en vinstmaskin för privata företag

Personlig assistans är en väldigt bra reform som har gett en väldig förbättring för många funktionshindrade. Nu är det möjligt att leva ett bra liv även om man har ett gravt funktionshinder.

Att det är möjligt är för att samhället har avsatt skattepengar till det.

Men då skulle man ju tycka att alla de pengarna verkligen skulle gå till de funktionshindrade som behöver hjälp av personlig assistans.

Men så är det inte. Verkligheten ser ju så att det är privata företag som mer och mer tar över verksamhet. Deras intresse är naturligtvis i första hand vinst. Då får arbetstrygghet för anställda stå tillbaka, då används jurister för att mjölka så mycket som möjligt ur systemet. Inte fär att det ska gagna brukare utan för att öka vinsten.

Vad gäller personlig assistans så har vi inget val i Vännäs än att acceptera privata företag. Det är ingen fråga som kommunerna får besluta om.

Men nästa område som är på väg åt samma håll är hemtjänst. Där har regeringen fört en intensiv kampanj för att förmå kommuner att införa LOV, lagen om valfrihet, men där har vi möjlighet att säga nej.

Jag är glad att vi i Vännäs har tagit beslut om att inte införa LOV. Jag vill inte medverka till att skattepengar förs över från vård till vinster i privata fickor. Ju mer pengar som går till vinster, ju mindre pengar går till vård så enkelt är det.

Dessutom så kan vi se till att att de som är anställda hos oss har anständiga villkor.

läs den artiklel som jag länkat till:

http://www.folkbladet.nu/281185/2012/01/13/”systemet-ar-naivtoch-kan-utnyttjas

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Hej Behöver kanske inte påpeka att du glömmer en del viktiga parameterar i din beskrivning av verkligheten. Läs min blogg så får du förklaring vad vinster i privata företag beror på!

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Hans-Inge Smetana (2012-05-13 21:50)
    Vad jag här vänder mig emot är att inom personlig assistans så har det blivit vanligt med dåliga arbetsvillkor för assistenterna och att man med hjälp av jurister utnyttjar systemet för egen vinning till max. Jag fasar för den utvecklingen även inom hemtjänsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>