Sonja(s) blogg

Kommunfullmäktige

Idag känns det väldigt speciellt att gå på kommunfullmäktige. Vi har ett mycket stort betydelsefullt beslut att ta. Byaskolarnas vara eller inte vara. Förväntar mig många åhörare och många frågor på allmänhetens frågestund. Sedan en lång debatt mellan ledamöterna.

Troligen kommer även press att vara där. Tänk om det var engagemang även vid andra tillfällen där vi diskuterar viktiga frågor för kommunen. Då skulle kanske fler kunna ha ett helhetsperspektiv och inte bara koncentrera sig på en specifik fråga.

 

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. Christer

  Kan anledningen till att det förväntas vara ovanligt många besökare, vara att kommunfullmäktige är på väg att fatta ett rent vansinnigt beslut? Om det var lika undermåligt underlag i andra viktiga frågor så skulle det nog vara gott om besökare även då. Du har uppenbarligen bara tänkt utifrån ett perspektiv och jag undrar om du överhuvudtaget är insatt det minsta eller enbart följer ditt parti? För dom som har uttalat sig vara emot en nedläggning av byskolorna har ju blivit ombedda att stanna hemma.
  Jag ser det som fullständigt meningslöst att försöka att efterleva en demokrati när man inte får ta sin egen ställning i frågan.

 2. Barbro Johansson

  Om ledamöterna använder sunda förnuftet kommer det att bli ett bra beslut. ”Man sågar inte av den gren man sitter på” eller man lånar inte pengar till driften, kända begrepp.Byarna/bygderna med deras specifika kapacitet att locka inflyttare är bra för hela kommunen.
  Ett hållbart argument för att locka inflyttare= skatteintäcker är närheten till skola & barnomsorg. Försvinner det ja då minskar intresset att flytta tii vår kommun. Och då kan kommunen så småningom måsta låna till driften, eftersom pengarna verkar (rinna ut i sanden) Är det så S-V och delar av M vill ha det???

 3. Sonja Eriksson

  Svar till Christer (2013-02-25 10:30)
  Jag tror att jag är betydligt mera insatt i hela kommunens politik än många andra. I och med det så har jag helheten om vilka konsekvenser det blir om inte skolorna läggs ner. Vad gäller om någon blivit ombedd att stanna hemma så kan jag inte kommentera det med annat än att vi är valda som enskilda personer med möjlighet och skyldighet att göra egna val.

 4. Sonja Eriksson

  Svar till Barbro Johansson (2013-02-25 12:11)
  Man lånar inte pengar till driften säger du. Jag vill påstå att vi snart är där om vi inte tar ansvar för ekonomin och gör åtgärder nu. Vi kan inte skjuta till framtiden och tro att eventuellt så blir det inflyttning som ger pengar om ett antal år. Det innebär ju att underskottet blir ännu större under åren som kommer medan vi väntar på denna inflyttning som kanske kommer. Det underskottet ska också betalas.

 5. Sofia Blomquist

  Hej Sonja!
  Det finns en skillnad mellan oss som tillhör allmänheten och den som är förtroendevald ledamot. Vi har ingen lagstadgad rätt att ta ledigt för att delta vid kommunfullmäktiges, resp kommunstyrelsens, sammanträden. Alltså måste vi välja de tillfällen vi är med. Jag har tyckt att jag lärt mig väldigt mycket vid de tillfällen jag suttit som åhörare och skulle gärna sitta med oftare, men tyvärr är det inte möjligt.

  //Sofia

 6. Sonja Eriksson

  Svar till Sofia Blomquist (2013-02-25 22:05)
  Hej
  Ja, jag förstår att det inte är så lätt för många att vara med på möten när man har ett arbete att sköta. Just därför skulle jag gärna se att media oftare bevakade våra möten. Det är väldigt sällan som de finns på plats och det tycker jag är en brist. Tex så tror jag det var allra första gången som vi hade direktrapportering på VK s hemsida igår. Det borde vara oftare så fler kan följa med om vad som händer.

 7. Sofia Blomquist

  Hej Sonja!
  Förra gången byskolorna var på tapeten hade VK Benny Stiegler som direkt-bloggade från fullmäktige, så det har skett förut. Kanske skulle kommunen ha en direktrapportering via hemsidan.

  Sofia

 8. Sonja Eriksson

  Svar till Sofia Blomquist (2013-03-01 12:29)
  Hej
  Det hade jag glömt. Men det vore naturligtvis bra om det gjordes även vid andra tillfällen än när vi diskuterar byaskolor. Jag skulle gärna se att kommunen hade direktraportering men utan att veta exakt så misstänker jag att det inte finns resurser till det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>