En centerpartist ryter till!







 

Börje Hörnlund fd. arbetsmarknadsminister har i en debattartikel i Aftonbladet  rytit till om  den nuvarande regeringens sjukförsäkringspolitik.

 

 

Bild från en tidigare artikel av Hörnlund! Heder åt honom som talar klarspråk!

Några intressanta citat:

 

Regeringen och vissa alliansföreträdare skyller allt på Försäkringskassan. Det är inte trovärdigt. Det regeringen har sysslat med är ett riktigt dåligt, oekonomiskt och omänskligt agerande. ”Sjukskrivningskontot” hyfsas lite grann men kostnaderna återuppstår på ”AMS-konton” och hos kommunerna, men framför allt hos de drabbade.”

 

Med andra ord och rakt på sak kan man säga att regeringen nu ser till att arbetsförmedlingen låses upp med svårt sjuka. Det är ingenting annat än ett slag mot arbetslösa ungdomar, friska metall-are med flera grupper som tvingas leva i det utanförskap som regeringen lovat bekämpa.”

 

”Det finns troligtvis ett antal bland de 17 000 utförsäkringshotade som behöver hjälp i riktning mot mer jobb, men låt då försäkringskassorna och den sjukskrivande läkaren tillsammans hantera återgången till mer arbete.”

Det är fler och fler som upplever att regeringen har ett omänskligt egoistiskt anletsdrag. Sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer verkar regeringen se som en restpost som kollektivt skall bestraffas. ”

Regeringen räknar väl med att många som har det bra och som storgynnats av dess politik skall bli goda alliansanhängare. Jag tror dock att många av dessa har känsla för alla dem som alliansen drabbat med försvårat utanförskap.”

Regeringen bör av ren självbevarelsedrift tala tyst om ”utanförskapet”. Väljarna är kloka nog att kunna skilja på retorik och verklighet.”

 

Börje Hörnlund (c) född i Hörnsjö talar klarspråk. Han har sett vad den här regeringen ställt till med!

Man kan inte annat än att hålla med honom!

Såna politiker skulle jag kunna rösta på (igen)! Men inte idag närcentern ligger till höger om högern!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.