Seriepremiär idag mot Hammarby – ser intressant ut

Idag är det så dags för avspark i serien för UIK och man åker till Stockholm för att där ta sig an Hammarby. Ett bajen som med nöd och näppe klarade sig kvar i serien förra säsongen via seger i sista omgången samtidigt som Sunnanå förlorade borta mot Linköping.

Kanalplan är allmänt känd för att vara en svårspelad plan och vi kan nog förvänta oss en tuff premiär borta. Bloggen tog tempen på Joakim Blomqvist under upptaktsträffen för serien i måndags och vi fick också några ord med Anna Paulson samt Hammarbys Matilda Agné.

Det våras för fotbollen!

Joakim Blomqvist inför premiären:

# Joakim Blomqvist nu stundar en ny säsong och den andra för din del i UIK, hur tycker du att försäsongen har sett ut?

– På försäsongen har vi faktiskt mest mött Piteå, men spelmässigt ser det ut som vi hela tiden tar kliv men det blir inte förräns allsvenskan drar igång som vi ser hur vi står gentemot de andra lagen. Men det är en positiv känsla jag tar med mig in i serien.

I vad framförallt grundar den positiva känslan?

– Vi har fått ordning på vårt försvarsspel, vi har kämpat för att bygga någonting och nu har vi ett helt annat försvarsspel när vi går in i serien.
– Anfallsmässigt som är lite svårare att bygga börjar se mer positivt ut och Vi har fått igång våra nyförvärv och börjar hitta varandra.

Anna Paulson var inne lite på spelare som skulle kunna få sitt genombrott, du nämner försvarsspelet hon nämner Linnea Ågren..

– Linnea är en väldigt spännande spelare hon är född 1991 och kan bli hur bra som helst. Frågan är om hon kommer fram i år eller nästa år. Vi har några äldre spelare som är äldre som verkligen kan få ett genombrott.

Vilka syftar du på då?

– Emma Berglund, Emmelie Konradsson har redan slagit igenom i U23 och och dom kan få sina stora genombrott i år. Sen kan Linnea och några slå igenom på en annan nivå.

Du nämner Emma Berglund och Emelie Konradsson i vad framförallt är det som dom har tagit kliv i?

– Dom har varit med när UIK har varit som bäst, då har dom liksom varit med på resan och då fanns Hanna Ljungberg och Malin Moström som ledde laget. Nu är det upp till dem att börja leda laget och det har dom visat att dom är bredda att börja göra.

Man kan säga att dom har mognat på resan…

– Jag tror det, först nu insett att det krävs något stort av dem för att dom ska kunna leda laget. Det är en sak att hänga med bra när det finns ledargestalter men annat att leda själv.

Jag tänker på en annan spelare, favoritspelare innan hon försvann iväg till Sunnanå och sedanmera till Örebro där Richard Holmlund var. Jag pratade med Patrik Bäcklund som menar att hon har blivit en klokare spelare med åren och speciellt under åren i Örebro under Richards ledning. Är det något som du har lagt märke till?
,
– Ja men verkligen, hon är en väldigt klok som spelare både offensivt som defensivt. Hon är också sympatisk och kommer att bli en väldigt tillgång för hela laget. Vi är ett ganska ungt och talangfullt lag men vi kommer att behöva spelare som Maria Nordbrandt och Alexandra Nilsson (som kommer från Sunnanå).

Alexandra Nilsson, vad tillför hon?

– Hon tillför ganska liknade som Maria, dom har väldigt hög kvalite och båda två har spelat damlandskamper, sen är dom otroligt fina människor och bra för gruppen. Dom är väldigt viktiga i år, det är en del i vår strategi i hur vi värvar.

Du pratade om helhet och gruppen, sammansvetsning..

– Ifjol började vi bygga ihop en grupp där vi tappade stora delar av laget och det är en av mina styrkor som ledare att bygga gruppen.
– Det känns i år att vi tar ytterligare ett kliv där och jag tror med unga lag är det alltid en utmaning att få ihop gruppen för med de äldre har kommit längre i sin personliga utveckling. Jag tycker att det ser positivt ut i den här gruppen.

Man kan nästa säga att det är examen för spelarna som individer nu?

– Verkligen, jag tror att dom är taggade inför i år och vi känner att vi har en chans att komma ganska högt även om det blir tufft tror jag.

I övrigt, tankar Hammarby?

– Det känns bra men det är alltid vanskligt att möta Hammarby borta då det är en sådan dålig plan. Annars känns det bra.

Snack med Anna Paulson och Matilda Agné på ingång..
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.