Uppdrag Grekland

Tillsammans är vi starka. Punkt. Slut.

Hej vänner!

Tillbaka i Umeå efter en fullspäckad, intensiv och inspirerande dag i Oslo med NRC/NORCAP-teamet, möten med Utlendningsdirektoratet och en sista avstämning av nästa steg för Grekland. Kontentan: Tillammans är vi starka!

Samarbete, synergieffekter, partnerskap, ömsesidigt lärande, bygga på existerande och fungerande strukturer, förena de goda krafterna och arbeta hand-i-hand. Tillsammans är vi starka. Det ger hopp.

Och det är reflektion att ta med sig även i andra delar av responsen. Alla enheter behövs och är lika viktiga för helheten. Dina insamlingar och donationer kanaliseras via volontärerna som bidrar till engagemanget hos lokalbefolkningen som interagerar med människor som passerar Grekland på deras egen resa, vilket stärker arbetet som bedrivs av civilsamhällesorganisationerna, som bidrar till den insats som myndigheterna gör, som stöttar och stöttas av de nationella och internationella organisationerna, som kan bedriva sitt arbete bl a med hjälp av ekonomiskt bistånd, genom mandat från politiska beslutsfattare, som får sin makt från… DIG!

Så när världen känns mörk och hopplös vilket den gör med jämna mellanrum gäller det att komma ihåg att varenda del är viktig. Även du. Även jag. Och det lilla vi gör förstärks av det lilla andra människor gör.

Tillsammans är vi starka.

Och med de orden sätter jag punkt och avslutar min korta bloggkarriär för att fortsätta göra det jag kan bakom kulisserna. Tack för att du hängde med på resan!

Vägen tar inte slut här…

Elham

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Tack för att du delade med dig! Det har varit intressant och lärorikt att läsa dina inlägg. Du skriver så bra och har tänkvärda kommentarer.
    / Marja Granqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.