Varsågod UEFA!

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag försökte gå in på UEFAs biljettportal häromdagen, och möttes av följande meddelande:

Currently too many people are trying to access the UEFA EURO 2012 ticket portal

This graphic gives you an estimation of how long you will have to wait:

 

   

Please do not leave or refresh the page. This will not speed up the process.

Thank you for your understanding.

Ja, varsågod för att jag förstår… :)

Bli först att kommentera

Veckans vintips!

Av , , Bli först att kommentera 0

Om ni inte redan hunnit inhandla något drickbart till helgen, kan jag rekommendera Amarone della Valpolicella, årg. 2008! Till mat eller enbart som sällskapsvin!

Bli först att kommentera

Bra isolatorer!

Av , , Bli först att kommentera 1

Uppsnappat i fikarummet: ”Den där kan man köra 10 000V genom kroppen på utan att få någon reaktion, för hen är en så dålig ledare!”

Bli först att kommentera

Tårtkalas

Av , , Bli först att kommentera 1

Vit, svart, brun, gul, röd… Det finns rasister inom alla etniska grupper. Människor som inte tolererar en person med annan hudfärg än den egna. I min vardag stöter jag ofta på rasism mellan personer av olika etniska ursprung. Jag blir även själv utsatt för rasism, köns- och åldersdiskriminering.

Ibland används uttrycket "omvänd rasism", men vad är det? Motsatsen till rasism? Alltså tolerans, eller? Rasism är alltid rasism, punkt.

Jag läste konstnärens förklaring till varför tårtan utformades så som den gjorde. Man kan ju också fråga sig om man måste ha ett ätbart konstverk vid tillställningen? Kunde inte konstnären fått göra ett konstverk, icke ätbart, och man hade nöjt sig med en "vanlig" tårta (grön, kanske…)?

Bli först att kommentera

”Man skulle, kanske, eventuellt, möjligtvis kunna tycka att…”

Av , , Bli först att kommentera 1

Något av det värsta som kan hända invånarna i landet konsensus verkar vara att någon bestämt uttrycker en åsikt. För människorna runt omkring personen skapar det förvirring och rädsla.

Man får problem med sitt förhållningssätt mot personen i fråga. Ska man hålla med? Ska man argumentera mot? Väldigt ofta ser gruppen personen som ett hot, särskilt om denne ofta uttrycker egna åsikter och därmed bryter mot arbetsplatsens tysta konsensus. Då blir personen ofta betraktad som problematisk och inte riktigt anpassad till gruppen.

Detta har gjort att man ofta stöter på ytterst försiktiga och konflikträdda personer, som tillhör gruppen på arbetsplatsen och tvångsmässigt gör allt för att undvika konfrontation.

Om dessa personer har en egen åsikt uttrycks den ofta genom ett tveksamt ”Man skulle kanske (eventuellt) kunna tycka att…” Detta som en försiktighetsåtgärd, vid en eventuell hotande konfrontation kan de alltid kontra med: ”Jag sa aldrig att jag tycker så…”

Bli först att kommentera

Middagstips!

Av , , Bli först att kommentera 0

Laga en grekisk middag ikväll!

Mitt tips är en mustig Stifado, kött- och lökgryta, kryddad med spiskummin, rosepeppar och kanel, som huvudrätt. Till förrätt blir det naturligtvis en grekisk sallad med feta- ost  och Kalamata- oliver. Som avslutning föreslår jag en krämig vaniljglass, toppad med valnötskärnor och apelsinblomshonung… Som dryck rekommenderar jag en flaska Kerastis, vilken gifter sig underbart med Stifadon!

Bli först att kommentera

”Vem städar hemma hos ett bögpar?”

Av , , 2 kommentarer 1

 
En ungdom jag träffade ställde just denna fråga till mig, jag hajade till och undrade hur hon menade? Ja, fortsatte hon, ingen av dem är ju kvinna…så hur gör de?

Hon var fjorton år, så hon må vara förlåten, men hennes fråga visar en del av de attityder och föreställningar som florerar bland våra ungdomar. Troligtvis är hon uppvuxen i ett hem där kvinnan tar det största ansvaret för hemarbetet, kanske hela ansvaret. I hennes ögon är det märkligt, konstigt, att en man städar.

I mina ögon är det däremot en självklarhet att männen deltar i hemarbetet. Total jämlikhet tror jag däremot inte går att uppnå. Ur min synvinkel ska de olika arbetsuppgifterna fördelas efter förmåga och kunskaper. Varför ska jag putsa fönstren, när jag får ett uselt resultat? När min sambo putsar får han alltid ett nästintill perfekt resultat.
 

Någon skulle kunna invända att jag ska putsa fönstren, eftersom övning ger färdighet, men, i sanningens namn, det är mer effektivt att lägga mina resurser på något annat, något som jag har större förmåga att genomföra snabbt, effektivt och med bra resultat. Det handlar helt enkelt om att skapa en effektiv resursfördelning i hemmet.
 

När jag snabbt inventerar bekantskapskretsen, inser jag att verkligheten inte ser ut så. Av dem som lever i parrelationer verkar det som om det huvudsakligen är kvinnan som ansvarar för de traditionellt ”kvinnliga” hemsysslorna, städning, matlagning, barnpassning och blomskötsel. Medan männen ägnar sin tid åt bilen, gräsklipparen och sin egen fysiska träning.
 

Det är skrämmande att vi inte har kommit längre! Vad hände med kvinnans frigörelse? En period var det mer självklart, än vad det verkar vara idag, att hemarbetet var bådas ansvar och skulle fördelas någorlunda lika på båda parter. Detta som en motreaktion på en tidigare mer strikt fördelning av sysslorna utifrån kön. Är det motreaktionen på jämställdheten vi ser nu? En återgång till en mer traditionell syn på män och kvinnor?

2 kommentarer

Drömmar i snöslask…

Av , , Bli först att kommentera 0

Jaha, då är våren här! Snöslasket fyller gator och gatubrunnar, snöblandat regn vräker ner horisontellt och molnen ligger som en tjock yllemössa över staden. Då passar det bra att kolla in alla resesajter där ute i cyber- rymden och drömma sig bort till sommarens semester. För visst finns det en framtid, bortom snöslasket?

Bli först att kommentera