Bärplockare !?!?

Tänk att det år efter år ska vara samma diskussioner kring detta med de utländska bärplockarna som tydligen tycks lurats hit med falsk information. (meterhöga blåbärsbuskar och blåbär stora som vindruvor samt en förtjänst på 67 000 kr)

Jag lider verkligen med dem och det verkar ju som om dessa utländska bemanningsföretag gör allt för att sko sig själva och ta ordentligt betalt av plockarna för att de ska nappa och vilja åka iväg. Och sen när det blir problem verkar de ha köpt sig fria via "luddiga" avtal från allt ansvar! Märkligt handlande!

Samtidigt så förstår jag mig inte på de svenska regelverket. Överallt talas det om den höga ungdomsarbetslösheten, flyktingarnas problem att hitta praktikplatser och arbete och alla dessa som tvingas gå på försörjningsstöd.

Varför kan inte denna grupp "svenskar" få dessa jobb till den garantilön som utlovas de utländska bärplockarna. Verkar ju lite konstigt att vi ska ta hit utländska plockare då vi har en arbetslöshet här i Sverige….borde man inte tänka om lite i denna fråga?

Eller är det så att "vi svenskar" är lite för lata och bekväma och inte "ids" ta ett sådant jobb? Men vi vill ju trots allt ha sylt och saft på borden när vintern kommer och någon ska ju plocka bären…så varför inte se till att de som vi har boende i Sverige får denna möjlighet istället för att via utländska bemanningsföretag utan kunskap rekrytera och lura hit arbetskraft?

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.