Egentligen emot

Egentligen är jag emot all den avreglering som sker i dagen samhälle!

Men när det gäller Apoteket blir jag lite tveksam. Jag tyckte i och för sig att det funkade bra tidigare, men jag måste faktiskt erkänna att det är mycket bättre nu!

Förut  var det svårt för att inte säga helt omöjligt att köpa en förpackning alvedon eller en flaska hostmedecin efter kl.17.00 i Vännäs. Numera är detta inget problem, då produkterna finns på ett flertal ställen (ICA, Konsum, Statoil…ja ni fattar). Vet man vad man ska ha så är det ju inga problem att inhandla dessa produkter. Men om man inte vet vilket av alla märken som är bäst eller vad som skiljer dem åt så blir det ju ett problem. Personalen på dessa butiker kan inte något alls om dessa produkter och kan inte vara till någon hjälp!

Om man är på resa i Sveriges avlånga land är det lätt att hitta t.ex. ett kvälls (och nästan nattöppet) apotek. Vilket är toppen…..särskilt för mig som ofta glömmer att packa ner min blodtrycksmedicin när jag ska ut på resa, då är det ju smidigt att kunna (även på kvällstid) få tillgång till sin medicin!

Det är ju ett problem med att apoteken inte heter apotek längre, utan har alla möjliga namn. En del mer eller mindre passande…..men det kan jag ta!

Sen tycker jag att alla apoteken har tvingats till att "vässa upp sig" en aning. När man numera kommer in på ett apotek så behöver man inte vänta, man hinner gå typ 10 steg in i butiken så kommer en vänlig skäl fram och frågar om man vill ha någon hjälp med något…..fantastiskt! Dessutom har de börjat med merförsäljning (på gott och ont). Man får en massa "bra att ha" tips och tips på nya produkter. 

Tycker faktiskt att det har blivit mycket bättre efter avregeringen! Men detta gäller apoteken och inte alla andra avregleringar som skett!

 

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Härligt Viktoria! Jo tanken med avregleringen är att det ska bli bättre för oss som nyttjar tjänsten.

    Sen är det problem att man inte har så stor lagerhållning som man borde. Och att inte 24 timmars regeln håller i alla lägen. Men det nåt man jobbar med att skärpa upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.