Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

Here we go again > Skadeläget i Premier League

Yes, som rubriken lyder, skadeläget i Premier League från A till W:

Arsenal: Som vilken inbiten PL-älskare som helst så vet alla att Arsenal och skador går hand i hand. Listan är för det mesta lång och så även nu.

Theo Walcott, Denilson, Alex Song, Samir Nasri, Emmanuel Frimpong, Thomas Vermaelen och målvkaten Fabianski.

En relativt lång lista som det brukar vara för Londonlaget.

Aston Villa: spelar näst intill med ett komplett lag och på listan hittar vi :

Fabian Delph, Andreas Weimann men även Nathan Baker som är avstängd.

Birmingham: Enric Valles, Scott Dann, James McFadden.

James McFadden är väl det enda egentliga avbräcket vill jag påstå. Ingen mardrömslista i vilket fall som helst!

 

Blackburn: Kort men tung lista trots allt, Roque Santa Cruz är en skadebenägen spelare så ingen stroke för någon antar jag! Men listan är i allafall:

Roque Santa Cruz, Phil Jones. 

Blackpool: har Matthew Gilks, Stephen Crainey, Chris Basham och Billy Clark på sin skadelista och för vilken liten klubb som helst gör mest troligt varje skadad spelare ont!

Bolton: lloyd Samuel. Kort och ointressant skadelista helt enkelt.

Chelsea: Chelseas skadelista är även den kort men ack så mycket tyngre med namn som Yuri Zhirkov och Yossi Benayoun. Nyförvärvet Benayoun har varit skadad i stort sett hela säsongen och efter sin operation i Umeå i höstas/vintras så väntas han vara tillbaka innan säsongen är över om inte annat.

Everton: Tony Hibbert, Ross Barkley. Även här en lugn lista.

Fulham: Listan på fyra namn har tre viktiga namn och det kan vara kritiskt om inte Fulham återfår sina spelare illa kvickt. Men att föredetta Arsenalspelaren Senderos är på skadelistan är väl ingen nyhet. Men att ha en spelare som Bobby Zamora på denna Röda lista är aldrig kul. Även Etuhu är en viktig kugge i laget. Listan lyder: Aaron Hughes, Dickson Etuhu, Bobby Zamora och Philippe Senderos. 

Liverpool: Andrew Carroll. ack ack, Andy Carroll. Att värva en nyopererad övervärderad engelsman för 350 miljoner svenska riksdaler var minsann ingen dröm. Men mål kan han göra och blir det inte denna säsong så får det väl bli något av de andra 5,5år han har signat i sitt kontrakt.

Manchester City: Citys lista med storspelare är tung men att dom har uppbackning är solklart. Listan lyder: Micah Richards, Adam Johnson, Mario Balotelli. 

Unga allihop och snart på benen med för den delen.

Manchester United: Antonio Valencia. Den oroväckande benbrottet läker sakta men säkert och han får hoppas på att han är redo inför premiären nästa säsong.

Newcastle: Shola Ameobi, Stephen Ireland, Steven Taylor, Alan Smith, Dan Gosling och Hatem Ben Arfa. Ligans jobbigaste skadelista? Ja, det får jag nog påstå. Alla kan spela från start som standard och detta ser absolut inte bra ut. Ben arfas brutna ben och försäljningen av Carroll. Detta toppar det mesta faktiskt.

Stoke: Danny Higginbotham who? Vem vet, men han står iaf på skadelistan.

Sunderland: Sunderlands skadelista är likt Newcastles oroväckande farlig. Danny Welbeck och Frazier Campbell med sina anfallsegenskaper och med skador även hämmande utveckling. Inte bra. Cattermole och Michael Turner är även de startmaterial. Det ser kämpigt ut. Danny Welbeck, David Meyler, Lee Cattermole, Michael Turner och Frazier Campbell.

Tottenham: Steven Pienaar, Luka Modric, Younes Kaboul, Gareth Bale, Ledley King och Tom Huddlestone. Efter Newcastle är denna lista nog värst. Om inte Sunderlands är värre. Men hur som så har Tottenham i vilket fall som helst relativt stark uppbackning. Men Modric, Bale, Kapten King osv… Inte särskilt bra.

West Bromwich: Ishmael Miller, Pablo Ibanez. Viktiga spelare för en liten klubb. Men dom klarar sig bra trots skadorna.

West Ham: Manuel Da Costa, Thomas Hitzlsperger, Peter Kurucz. Hitzlsperger är väl påväg tillbaka om jag inte missminner mig? Vilken dag som helst också. Da Costa är ett segt namn på skadelistan för Londonklubben, men med tysken tillbaka ser det lite bättre ut iaf!

Wigan: Tom Cleverley. Likt Stokke, Tom who? Mindre farlig spelare på listan.

Wolverhampton: Stephen Hunt, Sylvan Ebanks-Blake, Michael Kightly och Adlene Guedioura. ajaj, Hunt och Ebanks-Blake på listan är en mardröm. Förhoppningsvis är de snart tillbaka. Hade jag velat, om jag varit Wolvesare.

 

Som ni ser korta kommentarer om skadeläget i varje klubb och det blir inte så mycket mer än så. Newcastle, Tottenham och Sunderland får kriga på med sina långa skadelistor med de stora namnen. Men det brukar lösa sig.

****

Ungdomen är framtidens stjärnor men det är väl ingenting som förvånar. Men efter Manchester Uniteds manager Sir. Alex Fergusons hastiga värvning av Hernandez så är han nu ute på jakt efter ännu en pojkspoling. Denna gång ska han snuva Porto på värvningen av Juan Iturbe, även kallad "Nye Messi". Trots allt ett lamt rykte av den sorten som alltid virvlar runt storklubbarna, men kanske värt att noteras.

****

Arsenals yngling Jack Wilshere får inget straff efter sitt idiotiska twitter påhopp på domaren efter 0-4 raset mot Newcastle. He dodged a bullet there.

****

Liverpools målvakt Pepe Reina vägrar utesluta en flytt vid nästa transferfönster. Han sägs vilja ha mer. Mer trofeer.

…och jag tror även att jag knyter ihop säcken efter dessa små notiser.

 

På återseende, cheers

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.