Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

Detta fantastiska Champions League och Chelseas fortsatta fall.

Jag vet att jag uppdaterar sällan. Relativt sällan åtminstone. Men det händer inte alltid något så jag uppdaterar hellre sällan och rejält än sällan och värdelöst. Ta det för vad det är. För övrigt så vet jag att jag har inriktning England och då menar jag såklart även den engelska vägen i Champions League. Oj vad bitter jag lät! Men vi kör, tycker ni inte?

Två engelska lag entrade åttondelen i denna ärofyllda turnering. Båda lagen kommer från huvudstaden och båda hade svåra matcher framför sig. I engelskt öga – de värsta utgångslägena. Jämfört med de andra. Jag pratar såklart om Arsenal och Tottenham. Tottenham spelade tisdag och hade A.C. Milan på bortaplan, vilket är en svår match för de fjärdeplacerade CL-nykomlingarna. Tottenham har de senaste året fått en extremt slagkraftig och bred trupp utan egentliga stjärnor. Bale har utvecklats till en stjärna och Defoe är en stjärna men eftersom de båda är skadade kan dom inte räknas. Modric är precis tillbaka från skada och då är han inte alls 100% heller. Tre skadade stjärnor alltså – men vilka utpräglade stjärnor blir kvar då? Rafael Van der Vaart självklart, William Gallas och kan inte Crouch defineras som en stjärna? Jag menar alltså stjärnstatusen. Annars har Tottenham en otroligt bred och hög standard. Aaron Lennon, Kranjcar, Woodgate och allt vad dom heter. Men kan ett skadedrabbat Tottenham slå Zlatans Milan på San Siro? Tveksamt!

En riktigt stark inledning tror jag gav alla Spursfans hopp och det behövde dom. Det såg inte allt för ljust ut allt jämt. Milan pressade på Tottenham hårt och matchen var helt okej i sin helhet men även avslagen stundvis vilket jag tror passade Tottenham bra. Men i slutminuterna pressade Milan på stenhårt. Har allt. Skott på skott och chans efter chans. Men så kommer det där ödestigra anfallet. Speedkulan Aaron Lennon tar kraft och löper i Walcott-maneer över större delen av planen – rundar Yepes som helt obegripligt i stort sett lägger sig ner, vad gör Colombianen? Men, i alla fall, kollar upp och ser Peter Crouch – en enkel pass och 0 – 1 var ett faktum. En liten skräll måste jag säga. Men oerhört kul då jag som älskar engelsk fotboll längtar tillbaka då 3 av 4 lag i CL-Semin var Engelska och det fjärde var utslaget av ett engelskt. Those were the days. 0 – 1 till Spurs alltså inför returen på hemmaplan den 9e Mars. Blir intressant att skåda.

Trupper (rätta mig om jag har fel nu).

Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Yepes, Antonini; Thiago Silva, Gattuso, Flamini; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho. ;byte Abbiati>Amelia 18′ (skada), Seedorf>Pato 46′

Tottenham: Gomes; Corluka, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto; Lennon, Palacios, Sandro, Pienaar; Van der Vaart; Crouch. ;byte Corluka>Woodgate 59′, Van der Vaart>Modric 62′, Pienaar>Kranjcar 76′

____

 

Igår så var det de eviga storfavoriternas tur, Barcelona, att entra åttondelen mot ett av lagen de slog ut förra året, alltså Arsenal. Båda spelar attraktiv anfallsfotboll och det är på förhand givet att det blir en rolig match. Nåt annat finns inte.

Blev det rolig anfallsfotboll då? You bet.

Anfall från första stund åt båda håll. Läge på läge, skott på skott. Intressant men oroande. Arsenal tar kommando och har boll och det mesta de första 20 minuterna vill jag påstå men sen kommer klappklapp fotbollen från Barcelona. Barcelona erövrar bollen och släpper den knappt förän David Villa gör 1 – 0 i 26e minuten. Det är en trasig offsidefälla som blir syndabocken och närmare bestämt Gael Clichy som missat att lyfta de där extra decimetrarna. Barca rullar även boll till pausvilan och leder också rättvist med 1 – 0.

Efter paus hade Wengers mannar ny energi och älgade på som i början av matchen. Det får sina chanser men bränner även dem. Van Persie var frisk i vänsterdojan men sköt helt åt upprepade gånger. Även Fabregas slarvade bort boll efter boll. Vilket var förvånande.

Matchklockan rullar på och matchen är sig lik. Chans på chans fram och tillbaka och när Robin van Persie väl får hål på Victor Valdes i Barcamålet i 78e minuten så kan det lika gärna ha stått 3-3 eller 4-4 istället för 1-1. Clichys framspel till målet var för övrigt inte heller fyskam. Fransmannen räddar upp sin försvarsmiss från första halvlek alltså! Song> Arshavin. Yes, ryssen, eller den lille tsaren som han kallas byts in för fräscha ben och det tar honom inte länge innan han får bollen i straffområdet för att i 83e minuten lägga in 2-1 till Arsenal.

Arsenal vänder alltså 0-1 till 2-1 på cirkus 5 minuter vilket är en enorm bedrift mot det så kallade världens bästa lag. Häpnandsväckande. Och som sagt, jag älskar engelsk fotboll och då är det en fröjd! Engelska lag hade alltså en kanonstart i åttondelen och ett superläge inför returen. Tottenham hemma (0-1 överläge) och Arsenal borta (2-1 överläge). Riktigt riktigt intressanta möten den 8e och 9e mars. Kan knappt vänta. Jag är lyrisk över framtiden.

Fabregas uttalande till Arsenal.com efter matchen säger en hel del om matchen itself!

"For me it’s the best game I’ve experienced in terms of quality and intensity. They had the ball, they went for it. We had the ball, we went for it. For me, I’ve never experienced a game with so much quality on the pitch from both teams"-Cesc Fabregas.

 

Trupperna:

Arsenal: Szczesny; Clichy, Djourou, Koscielny, Eboue, Nasri, Fabregas, Song, Wilshere, Walcott, van Persie ;byte Song>Arshavin 68′, Walcott>Bendtner 77′

Barcelona: Valdes, Abidal, Maxwell, Piqué, Alves, Iniesta, Xavi, Busquets, Pedro, Messi, Villa ;byte Villa>Keita 68′, Iniesta>Adriano 89′

 

___

 

I måndags spelade även Chelsea borta mot Fulham i en otroligt tråkig tillställning. 0-0 slutade matchen. Chelsea får fan i mig se till att raska upp sig, släppa sargen och komma in i matchen. Detta neråtfall måste vändas!

___

Birmingham – Newcastle spelade även den 15/2 och Newcastle drog det längsta strået mot Seb Larssons Birmingham. Jag såg själv inte matchen så att yttra mig om kvaliteen vore ett misstag. Men Lovenkrands 0-1 i 2a minuten och utökningen av Best till 0-2 i 50e säger kanske att Newcastle vann relativt rättvist? Jag vet inte. 0 -2 med favör Newcastle i alla fall!

 

 

Det är allt för mig i afton. På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.