Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

FA Cup-helg.

F.A. Cupen har stått på agendan för 5 PL-lag denna lördag och realtivt målrika samt en mindre skräll har inträffat! Manchester United – Crawley Town startar 18:15 men Sum-up:en kommer här ändå!

____

Första matchen är den där en miniskräll inträffade, alltså Chelsea – Everton. En realtivt död tillställning på Stamford Bridge och det hände väl ingenting egentligen. 0-0 i paus och 0-0 efter full tid! Men sen drog lagen i en högre växel. Efter 14 minuter i förlängningen, 1 minut innan förlängningspausen, så slänger Frank Lampard in 1-0 åt hemmalaget. Chelsea får alltså övertagit 16minuter från slutet. Då passar Evertons nummer #3, Leighton Baines, att dra till ett mindre drömmål på frispark i den 119e minuten. Blott sekunder från slutsignalen. Matchen får avgöras på straffar helt enkelt och bortaplan med en kvittering i slutminuterna ger Everton fördel i straffarna. En fördel de hämtar ut och vinner matchen med 5-4 efter straffar.

Stoke City – Brighton 3 – 0

En på förhand enkel match för hemmalaget Stoke City och dom gör det inte svårare än vad det är. Norsken John Carew gör efter 14minuter 1-0 och då är det väl egentligen klart även om den egentliga spiken i kistan blir Jonathan Walters 2-0 mål 8 minuter efter ledningsmålet. Ryan Shawcross gör sista målet för dagen efter 43 minuter och där upphör även målskörden för dagen. 3-0 slutar matchen på och Stoke City avancerar.

____

Birmingham City – Sheffield 3 – 0

Även här är Premier League laget klara favoriter inför matchen och likt Stoke City så gör inte Birmingham bort sig. Här tog till och med överkörningen snabbare. 6 minuter närmare bestämt. Jean Beausejour 1-0 efter 6 minuter alltså och 2-0 kom av Nigerianen Obafemi Martins efter 18 spelade minuter. Strax efter pausvilan kom även slutresultatet, 3-0, i form av ett mål av David Murphy.

____

Manchester United – Crawley Town

Matchen startade 18:15 och är därför inte färdigspelad än. Men att Manchester United är favoriter kan ingen säga något om. I skrivande stund står det även 1-0 till Man U och det är nog spiken i kistan. Målet gjordes av Wes Brown i 28 minuten.