Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

F.A. Cup och Hodgson räddad på målsnöret.

Yttligare tre F.A.-Cupmatcher har spelats denna februari-helg och Premier League-lagen som spelat är Arsenal, Man City, West Brom och även Fulham.

Rakt på sak och första matchen jag tar upp är Leyton Orient – Arsenal FC.

Leyton sa redan innan matchen att dom hade knepet för att ta segern. Gå på fysiskt och köra över Arsenal på ett ungefär med tanke på Arsenals i helhet skadebenägna trupp. Jag såg själv inte matchen men jag tvekar inte länge på att dom kanske gjorde precis det även med ett enda gult kort. Matchen slutade i vilket fall som helst 1 – 1 efter Arsenals ledning i 53e minuten med mål av tjecken Tomas Rosicky. Kvitteringen höll på sig och kom i 89e minuten med ett mål av Jonathan Tehoue.

Trupper:

Hemmalaget: Chorley, Cox, Crowe, Daniels, Dawson, Forbes, Jones, McGleish, Revell, Smith, Whing ;byte; Crowe>Carroll 46′, McGleish>Tehoue 63′, Revell>M’Poku 84′

Bortalaget: Almunia, Arshavin, Bendtner, Chamakh, Denilson, Gibbs, Miguel, Rosicky, Sagna, Song, Squillaci ;Byte; –

Men helt otippat slutar matchen 1 – 1 och det är en skräll, minst sagt.

____

Manchester City – Notts County 5 – 0

Ja, som ni ser ett glasklart resultat. Man City vinner enkelt och målskyttet inleddes i 37e minuten av Patrick Vieira. Mål två kom i 58e minuten och även där gör fransmannen mål. Sitt andra för kvällen. Men som sagt, jag såg inte någon av F.A. matcherna så därför kan jag inte uttala mig om vilket spel det har varit. Men resultatet talar sitt tydliga språk. Man City krossade N.C. Det dröjde även innan 3e målet kom i minut 84 och sen gick det fort. 4-0 och 5-0 kom i 89 respektive 90e minuten.

5-0 alltså. Målskyttar: Patrick Vieira (2), Tevez, Dzeko, Richards.

Man C; Hart, Kolarov, Lescott, Richards, Toure, Silva, Toure Yaya, Vieira, Zabaleta, dzeko, Balotelli. ;byte;Balotelli>Tevez 60′, Toure Yaya>Barry 81′, Silva>Jo 86′

Notts County; Hawley, Harley, Edwards, Gow, Darby, Bishop, Hughes, Nelson, Pearce, Ravenhill, Westcarr ;byte; Darby>Thompson 61′, Hughes>Gobern 79′, Pearce>Chilvers 90′

____

Den bästa matchen för kvällen är helt klart Fulham – Bolton Wanderers som slutade 0 – 1 efter mål av Ivan Klasnic. Matchfakta har fallit bort så därav endast en notis.

____

En Premier Leaguematch har spelats i aftonen och det är Roy Hodgsons nya klubb West Brom som fick gäster i form av Wolverhampton Wanderers FC och det startade ju inte heller lysande för Hodgsons nya klubb när Jamie O’Hara gör 1-0 efter 40 spelade minuter för bortalaget. Matchen är allmänt jämn och det dröjde till 90e minuten till att det inhoppade Arsenal-lånet Carlos Vela kvitterar och fastställer slutresultatet, 1 – 1.

West Brom;Tamas, Thomas, Shorey, Scharner, Olsson, Odemwingie, Myhill, Jara, Fortune, Dorrans, Brunt ;byte; Thomas>Morrison 61′, Dorrans>Vela 73′, Jara>Reid 84

Wolves; Foley, Elokobi, Doyle, Berra, Hennessey, Henry, Jarvis, Milijas, O’Hara, Stearman, Zubar ;byte; Milijas>Ebanks-Blake 68′, Foley>Ward 85′, Jarvis>Craddock 90′