En härlig känsla

Av , , Bli först att kommentera 4

Hej på er,

På fredag är det valborgsmässoafton och alla är redo att välkomna våren. Ni har säkert sätt många affischer om valborgsfirandet i olika ort och stad i Sverige både på internet och tidningar.

Jag har upplevt och sett valborgsfirandet en gång och jag tycker att det är trevligt. Men idag ska jag inte skriva om valborgsmässofirande eller majbrasa.

Idag ska jag visa det jag har scrappat för ett tag sedan. Jag vill inspirera några läsare om den här layout men jag vet inte om den är bra. Ni få gärna lämna en kommentar. 🙂

Här kommer den:

Öppen hav som ligger inte så lång ifrån vårt hus i mitt hemland.

bild1

bild2

 

och bild3 med text….

Jag har inte gjort nya läyouter och skissar men jag har tänkt att göra det under sommarlov. Jag är lite upptagen i skolan. Jag har fått lite läxor och några prov är på gång.  Och ikväll ska jag plugga inför engelska provet.

 

 

  Ha en trevlig kväll på er där ute.. 😉

 

Trampa lätt för hälsans skull

Av , , 2 kommentarer 3

"Trampa. Trampa. Det bara några meter kvar. Du är snart hemma. Det är bra för din hälsa."

Jag var ute och tog en cykel tur från Rundvik till Mo igår.Ensam, men det gick faktiskt bra. Jag cyklade 18:30 och kom hem 20:45. Jag hälsade på några vännero ch pratade lite. Det var riktigt kul. Jag hade inte fått svettas på länge lika mycket som jag gjorde i går.  Åh, det var skönt!

 

Fakta om att cykla

Enligt den svenska folkhälsorekommendationen är att vi ska röra på oss minst 30 min. per dag på måttlig nivå. Det förbättrar hälsan och motverkar välfärdssjukdomar som till exempel högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, fetma, typ 2-diabetes och benskörhet. Fysiskt aktiva har betydligt mindre sjukfrånvaro än de som är fysiskt inaktiva.

Att cykla är bra både för miljö och hälsa. Man förbrukar ungefär 300 kcal om man cyklar i 30 min och genom att cykla en halvmil om dagen kan man förbättra konditionen med upp till 20 procent.

Börja cykla nu och må bättre, bli piggare, få bättre koncentration och bli dessutom mer tolerant mot stress!!!

Utanför fönstret slår våren ut. Marken blir grön igen.

Av , , 1 kommentar 5

…..allt som var dött, väcks till liv, det kan också vi. Så länge vi andas. Ute till havs styr en fiskebåt. Längs en fri horisont. Den gungar så tryggt in mot hamn som jag i din famn. Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går upp. Lyser som guld, för kärlekens skull Solen går upp, så oskuldsfull Lyser på oss för kärlekens skull…….

 

Gud så vackert! Jag älskar den här låten..

Hoppas att ni gillar den

  

Ha en bra dag Allihopa!!!

 

Förra veckan var toppen!!!

Av , , 2 kommentarer 3

Hej, jag hoppas att du hade haft en bra och toppen vecka. Idag börjar en ny vecka igen. åh jag längtar efter sommaren!

Jag skulle skriva tidigare men jag var inte riktigt pigg. Det är konstigt att nu när klockan närmar sig till ett börjar jag piggna till. Min älskling sover nu. Han har somnat i soffan men han har säkert flyttat i sovrummet.

Jag ska bara skriva lite om förra veckans händelser och sedan ska jag sova.

Jag hade gjort nationella prov på engelska,svenska och i matematik. Det var muntliga prov som jag gjorde på engelska och svenska. Matte provet var skriftligt prov både utan och med miniräknare. Jag tror att det har gått bra på svenska och engelska men i matte vet jag inte. Jag ska göra en del av provet på torsdag också.

Jag hade varit ute och gjort mycket eftersom vädret var så underbart vackert förra veckan. Jag åkte moped med Annika till Modehus(Häggströms) i Logdeå, cyklade i Rundvik och hjälpte Björn med att dela ut några papper.

Vi fick en härlig middag i Nordmaling hos min älskade moster. Hon och hennes blivande man hade lagat en jättegod middag. Åh, vad gott det var!!!!

I lördags åt vi middag hos mina svärföräldrar. Och igår cyklade jag till dem och hälsade på. Jag skrev att jag hade tråkigt men det var inte alls tråkigt. Det var ingenting att vara tråkigt för. Det var bara kanske för att min älskling var inte hemma. Han hade haft förmiddags skift.

Men den här veckan har han ledig vecka.

Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra!

Av , , Bli först att kommentera 2

Nä, nu ska jag gå ut och cykla!

Det är strålande väder idag. Solen lyser så häftigt och fint. Jag undrar om det är skönt att sola. Men jag vet inte om jag klarar att vara ute på vår balkong ensam. Ahhhh….! Jag är trött att vara inne.

Jag vill nästan skrika att jag har sååå tråkigt. Jag återkommer och berätta sedan hur kul det ska bli.

 

Vi ses!!!

Visst, har de talang….!!!!

Av , , Bli först att kommentera 2

Hejhej, Har ni märkt att imorgon är det fredag? Ja,kanske ni har märkt det, men inte jag. Dagarna går så snabbt att ibland hinner man inte märka det. Det är skönt! Det blir helt enkelt helg igen.

Det är bra att dagarna går så fort som en blixt eller en jetplan men ibland kändes som man vill att dagarna kommer att bli långsammare och långsammare. Man vill ju njuta om varje morgon som kommer och ger många nya idéer och färg i livet.

Att visa talang och dela det för många är kanske en av dem stunderna som många drömmer om. Drömmer om att bli känd sångare genom att söka på Idol, gå med i en talangjakt på tv4s talang, och kanske delta på en dokusåpa som Robinson och Big brother trots alla dåliga sidor om det. Varför? jo, det är för att visa att de kan och de når dit.

Jag?…Ja, jag vill bara klara Nationella prov på matte imorgon. Och att mina kära och nära mår bra och är glada över varenda dag som ger dem möjligheter att kunna göra bra saker.

Nä, nu ska ni få se två klipp om talanger,

en är från Sverige….

 

 

……och en från mitt hemland. (Med engelsk text)

Ålder spelar ingen roll i att visa en talang.


God natt.

 

oalt
                          o
o


Ni får gärna lämna kommentarer. 

 

Tack förr att ni läser min blogg!!! 😉

Om att vara närvarande och om kvällens linedance..

Av , , 1 kommentar 2

 

Jag sitter och håller nästan på att somna. Jag är trött men jag vill vara vaken en stund till. Jag har lovat en kompis att vi ska göra någonting tillsammans imorgon efter skolan. Och ikväll måste jag förberedda papperna som jag ska säkert behöva imorgon.

 

Att gå till skolan

Jag har inte gjort mycket i skolan idag men jag har i alla fall fått lära mig viktiga saker. Det är väldigt viktigt att gå till skolan varje dag därför att man får alltid lära någonting som man kanske behöver på provet osv. Ja, vi lär oss på olika sätt men jag tycker ändå att det är bäst att vara på lektioner om man inte är sjuk eller om man inte har något problem att vara i skolan.

 

Kvällsdans

Det är inte så mycket att säga om dansen ikväll, men om jag ska vara ärlig kan jag säga att det är verkligen roligt med det allt som vi har där. Jag får dansa, skratta, prata, träffa de härliga och duktiga linedansare och att inte tänka på någonting annat utan bara på dans. Jag vet inte hur jag kan förklara hur vi har det på linedance men om ni kanske vill veta om det kan ni prova eller titta på oss..;)

 

 

-Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Morgonkaffe och skämt…

Av , , Bli först att kommentera 3

God morgon!

Idag blir det spännande att gå till skolan igen! Jag har inte någon aning om vad vi ska göra idag.  Jag har fyra lektioner idag och hoppas att det blir en bra dag idag.  Här har jag lagt ett skämt mellan lärare och en elev. Tur att jag inte är som han.

 

Hemläxan

Tom gick fram till sin fröken ocgh frågade:

-Fröken får man skäll om det é något man inte har gjort?

-Nej, självklart inte det skulle vara helt fel. Varför undrar du?

-För jag har inte övat på provet eller gjort läxorna..

 

***********

I förrgår….

Av , , 1 kommentar 2

Jag hade skrivit att jag skulle på bröllop och jag nämnde också att jag skulle gå på vårfest i Rundvik som skulle hållas på Rundviksgården.

Jag hade så trevligt på min väns bröllopsdag. Jag visste inte att det var bröllop samt dop av deras dotter. Jag gjorde ett kort åt dem i fredags men om jag visste att det också var dop, då kunde jag göra ett kort till. Men hon sa att det gjorde inget, det var viktigare att vi kom på deras stora dag.

Jag tog min kamera med mig så jag kunde ta på några bilder, men eftersom vi satt på fjärde eller femte rad av stolar i kyrkan så mina bilder var inte så bra.

Här kommer de bilderna:

De var mycket glada och stolta över att vara man och hustru.

 

Min vän (bruden)  och jag…

 

 

Fest på Rudviksgården.

Vi kom hem från Nordmaling strax efter fem och det var bara för att byta kläder. Festen skulle börja kl. sex på kvällen och vi lyckades komma i tid. Vi samlades för en fest-kväll för att fira våren och att sommaren kommer snart.

Jag kanske var yngst där men jag kände mig så nära med dem. Första låten som Åsa sjung gick igenom mitt hjärta att jag nästan grät. Hon sjung så fint.

Jag tycker att de andra på sjung och minns var duktiga också och sjung så bra. Vi fick också skratta och applåderade på Erik som berättade roliga historier. Vi fick mat och kaffe efter alla härliga sånger och musik. Och sedan dansade vi.

En sak som gjorde mig glad var att mina svärföräldrar kom dit och festade med oss. Jag var inte ensam.

 

…..bara på den här bilden.

Det var verkligen roligt att få vara med dem. Jag skämtade att jag kanske kommer att sjunga om tio år dit, men då hoppas jag att Rundviksgården är kvar.

 

 

 

 

¤_¤

Påsklovet är över…

Av , , Bli först att kommentera 4

 

Solen skiner. Våren har kommit!

Påsklovet är över och nu tänker jag bara hur kan jag dela min tid till olika saker som jag behöver göra innan måndag. Jag har ju bara söndag kvar och sedan måste jag vara beredd inför alla provet som väntar på mig i skolan.

Klockan 05:58 vaknade jag och såg hur ljus var ute. Jag vände mig på andra sidan av sängen och sedan somnade jag, och då klev jag upp strax innan kl. 9:00. Jag var pigg och spänd på vad dagen skulle bjuda idag.

Jag gjorde olika aktiviteter under påsklovet. Jag träffades mina kära och nära, sålde oriflames produkter, dansade med trevliga och energifulla vänner, var på Rundviksgården två gånger och sålde biobiljetter och hade varit ute flera gånger. Jag hade också gjort små goda saker som jag brukade inte göra när jag har vanligt skoldag. Jag hann ringa några gånger på mina kära i mitt hemland och pratade med dem ordentligt. Jag läste lite grann men inte så mycket.

Och Idag, vet ni vad jag ska göra??? Jo, jag ska på bröllop och sedan till Rundviksgården på vårfest.

 

Trevlig helg Allihopa!!!