Megafoner i sociala medier

Sociala medier – det är samlingsnamnet för att kommunicera med andra via en digital plattform, det kan vara i bloggar, Facebook, twitter eller via mobiler.

Det är hett , alla vill förstå hur man kan använda Sociala medier för att kommunicera med omvärlden; politiker med sina väljare och de traditionella medierna med sina läsare.

Dialogen är jätteviktig. Ställ frågor, besvara inlägg, länka och vara helt enkelt nyfiken på de som läser dina inlägg och var intresserad av andra. Det är grundregeln, men dessvärre använder många poltiker sociala medier som en megafon. De skriker ut sitt budskap istället för att ta chansen att verkligen lyssna på sina väljare och hämta upp ny kunskap.  Kulturbloggen har tagit upp problemet : Sociala medier på väg att kramas bort?

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Väljare är intresserade av vad politiker har för åsikter kring olika frågor. Det försöker jag få fram i mina politiska bloggar, en dialog med väljarna och åsikter. Dock kommer det istället påhopp och hackar helt vilt ibland utan att ha någon förknippelse med blogg artikeln. Det förekommer även ifrån väljarna och andra politiker som uppförs sig destruktivt i sociala medierna.
  Anynomiteten missbrukas också i sociala medier. Om jag som politiker vill ha en öppen dialog med väljarna så vill jag veta vem det är. När du träff någon med fyra ögon så vill du se den andres ansikte. Respekt finns ej.

 2. Ingela Hjulfors Berg

  Svar till Krister Klermalm (2010-05-06 11:45)
  Självklart missbrukas även möjligheten till kommentarer och det tycker jag beskrivs väl i Kulturbloggens inlägg. Men jag tycker faktiskt att det finns en trist tendens till att det mest basuneras ut sitt budskap utan att lyssna.

 3. Krister Klermalm

  Det kan jag hålla med om att det görs. Jag vill däremot att lyssna. (Det som snöras ihop för mig att besvara är tidstillgång av dator). Bara det kommer in kommentarer som är kostruktiva blir det lättare att fokusera på det gynsamma kontkaten mellan väljare och politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.