VK & VF vill satsa på läsplattor

 

Västerbottens Kuriren och Västerbottens Folkblad , samma ägare, men redaktionella konkurrenter, meddelande i förra veckan att de ska utöka sitt samarbete än mer. 13 miljoner kronor ska sparas för en nysatsning på digitala medier, eller multimedia som de själva säger.

Ännu är det oklart var pengarna ska sparas, men mycket tyder på stora personalnedskärningar, enligt facket omkring 23 tjänster, vilket skapar stor oro på de båda redaktionerna.

Publicistklubben Norra Norrland bjöd ikväll in till debatt om det förestående samarbetet, hur ska det se ut, kan de fortfarande konkurrera med varandra i framtiden och vad innebär satsningen? Det var många frågor som ställdes under kvällen.

 Läs mer om debatten här.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.