Tjulträskleden

Nyss hemkommen efter en mycket trevlig tur efter Tjulträskleden, en sträcka på nio kilometer. Vi var ett glatt gäng på sexton personer som bussades upp till Tjulträsk av Gunnar Wikström.

Här beundras dom nya vandringsledsskyltarna. Turen började alltså här vid Tjulträsket

och vidare förbi Luspen, ett jättefint ställe, tyvärr blev det inte att jag tog någon bild där men vackert var det. Leden går på en ås ganska högt ovanför Tjulån, så man har  en himla fin utsikt där man går.

Här står Linus och man ser Stor Aigert i bakgrunden. Innan vi kom hit så skulle vi gå över denna hängbro och jag är inte någon stor vän av hängbroar men den här gick bra att gå över.

Så var det då dags för grillning. Vi var alla sugna på att både äta och dricka något. Finns det något mysigare än att sitta vid öppen eld och grilla och koka kaffe. Detta vill jag varmt rekommendera till alla som tycker om att vandra.

Här en bild på några av oss som var med.

Så fortsatte vi vidare mot Ruovdatje(vilken konstig stavning!) Då vi skulle över där fanns det ingen bro, den hade farit med vårfloden, så för oss som bara hade vandringskängor var det bara att ta av sig skorna och kavla upp byxorna och vada över bäcken. Så ikväll har jag både gått över en hängbro och vadat i kallt bäckvatten. Bra gjort, Kinna! Efter ytterligare en kort tids vandring så hittade vi bron, men på fel ställe.

Tasse var också med och som han har sprungit ikväll så lär han nog sova gott inatt, skulle jag tro.

Helt klart måste ni bara gå denna vandringsled, ni kommer aldrig att ångra er!

Tack alla ni som jobbat och jobbar med den! Snart har vi ännu fler fina vandringsleder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.