Till alla er!

Under det sista året så har jag och Lennart pratat mer och mer om att vi kanske skulle ta och flytta tillbaks till Harads, men det har i regel bara blivit prat och ingen direkt handling. Men nu i början av september då Lennart var på älgjakt där och jag följde med till Harads så togs beslutet att flytta.Fick tag i ett bra hus i Harads och sålde vårat hus här och detta hände under mindre än en veckas tid. Så jag tänker att det var någon mening med detta eftersom det gick som på räls.

Lite vemodigt känns det förstås, vi har ju bott här i nästan tolv år så det är väl inte så underligt. 2007 i februari flyttade vi hit och den 2 mars öppnade vi Ammarnäs Livs, en affär som var nedlagd i ett år. Under tio år så kan jag väl säga att butiken var vårat liv, vi jobbade sex dagar i veckan och hade en veckas semester tillsammans varje år, ibland kunde vi även vara ledig något veckoslut.

Här får jag säga att vi är jätteglada över att Monica, Patrik, Sanna och Marcus tog över butiken och driver den vidare!

Men Ammarnäs och Aitelnas finns kvar och vi får nyttja min dotter Marias stuga hur mycket vi vill plus att vi har husbilen. Fyrhjulingen kommer vi att lämna här för den behövs inte i Harads. Det mest känsliga för mig är att flytta från Gunilla  🙁  men hon finns ju också kvar.

Då Niclas och Maria alltid brukar komma hit till Allhelgonahelgen så blir det så i år att Niclas kör upp en lastbil som vi fått låna av Svantes Vilt & Bär och vi packar allt i den under helgen. Så vi kan väl säga att vårat flyttlass går härifrån den söndagen. Sedan kommer jag och Lennart tillbaks för att städa ur huset som dom nya ägarna har tillgång till den 1 december.

Hur det blir med min blogg vet jag inte. Antingen slutar jag eller fortsätter med en mera personlig blogg. Vi får se!

Däremot blir det ingen mer Ammarnäskalender utan den för 2018 blev min sista!

Ett hjärtevarmt tack till er alla som följd min blogg under alla dessa år! Kram, kram, kram !

 

16 kommentarer

 1. Johanna

  Men vad tråkigt för Ammarnäs! Och för internet utan den här Ammarnäsbloggen 🙂 Men roligt för er, det är ju trots allt något ni bestämt er för själva! 🙂 Litar helt på att vi stöter ihop ändå i Ammarnäs framöver 🙂

 2. Irene Grundström

  Hej Kinna! Men oj! var vad jag tänkte när jag läste ditt inlägg: Tråkigt för oss, men det
  kan väl vara roligt med en nystart för er. Ni kommer väl att vara mycket i Ammarnäs ändå.
  Du får väl blogga på ändå. Det blir ju kul för oss att få veta vad som händer i Harads.
  Ha det så bra, hälsa Lennart!
  Kram från Irene.

 3. Ernst Westerberg

  Vilken förlust för Ammarnäs när den största ambassadören lämnar byn. Jag kommer att sakna Dina rapporter från vandringarna med Nesto samt alla dina fina bilder. Lycka till med flytten, hoppas Ni kommer att trivas i nya huset.
  Morbror

 4. Gunilla Stenlund

  Hej! Jag har läst din blogg från det du började, tänk vilken ambassadör du har varit för både Ammarnäs o Sorsele. Kommer att sakna dej och din blogg. Önskar dej lycka till och hoppas att du fortsätter blogga.

 5. Gun-Britt Hedström

  Lika glada som vi var när ni kom hit till Ammarnäs, lika ledsna blir vi när ni flyttar. Förstår att det nog finns de i Harads, med omnejd, som jublar. Ett stort, stort TACK för allt vad ni gjort för byn! Stort som smått. Vem ska nu fixa ”det och det och det”…? Önskar er lycka till i nya huset och nya tillvaron, och som tidigare inlägg påpekat, Ammarnäs är ju kvar. Ha det gott. Vi ses.

  • Kinna Persson (inläggsförfattare)

   Tack Gun-Britt för dina ord och lyckönskan! Ja, Ammarnäs finns kvar så vi lär nog synas här uppe till och från. Vad gäller att fixa saker så är ju ingen oersättlig 🙂

 6. Jones Lena Hedberg

  Tack kära Kinna för att du har sänt livet från Ammarnäs! Det har varit ett sant nöje för oss att läsa dina alldagliga göranden och livet i det köra Ammarnäs!
  Min sambo har haft stuga i A-näs tills för 2 år sedan när vi inte pg av hans sjukdom inte kunde ta oss upp dit längre. Jag har lärt mig att älska denna bygd. Tyvärr kan jag numera inte följa ert liv och leverne där uppe då du flyttar och slutar med din fantastiska blogg!
  Du skall ha all heder för ditt uppdrag att förmedla livet där upp till oss som finns så långt borta. Närmare i Dalarna 76 mil från det fantastiska Ammarnäs!!!!
  Önskar Er lycka till med Ert nya liv och tack än en gång för din fantastiska blogg!
  Med vänliga hälsningar Jones Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.